Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radnici

Prosvjed u škveru: Ne budemo li radili, dignut ćemo cijeli Split!

brodosplit, prosvjed, škver (1)
Foto: Nino Strmotić/PIXSELL
1/7
23.11.2010.
u 13:20

Pred kapijom Brodosplita u 10 sati okupili su se radnici poručujući Vladi da žele raditi. Traže ugovaranje novih poslova ili neće predati dvije novogradnje koje grade

U splitskom je škveru prokuhalo. Prosvjed održan danas u 10 sati u krugu Brodosplita okupio je sve radnike, odreda zabrinute za budućnost. Odlučni su, neće isporučiti brodove koje grade (dva su na navozima), dok im pravo na rad ne bude zajamčeno.

- Dosta nam je političara koji šute i donose zakone po kojima moramo živjeti mi, a ne oni. Ponuda DIV-a ništa ne valja, puna je lažnih podataka i zato premijerki poručujemo: Kosorice, ministri ti lažu, sve ih smijeni - izvikivao je Zvone Šegvić, predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita, uz odobravanje okupljenih radnika. Napomenuo je da nije kasno, a škverani imaju pravo na dostojanstvo i rad. Osvrnuo se i na donošenje proračuna u Saboru.

- Nijedan saborski zastupnik nije se zapitao što je sa škverovima. Neka odu iz Sabora! - poručio im je Šegvić.

Sindikalisti u četvrtak odlaze na sastanak s Popijačem. Ne dobiju li odobrenje za ugovaranje novih poslova, prijete velikim prosvjedom na splitskoj rivi.

Ključne riječi

Komentara 119

OB
-obrisani-
17:13 23.11.2010.

Poslije Peljesackog Mosta i golf terena, mozda nesto ostane i za skverove.

99
999jakob
17:49 23.11.2010.

ajde bre drugovi i opancari pomognite dalmosima, na nacin da im nosite komunisticko-srpske transparente iz krepane yugotiranije heheheehehehe

OB
-obrisani-
14:24 23.11.2010.

Hahahaha,,ma ko vas ebe,imamo mi u saboru preća posla,a ne da si još razbijamo z vami glavu. Kod nas se dijele povišice,a vi crknite,,ma zapalite šta oćete briga nas ,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije