Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskraćena roditeljska prava
Povratak na članak

Prosvjed očeva: 'Sustav ima dvostruke standarde - jedne za majke, druge za očeve'

Upozorava kako sustav očekuje od očeva da koriste porodiljni, skrbe oko djeteta, presvlače ga, hrane i uspavljuju, ali kada se roditelji razvedu, taj isti sustav šalje poruku djetetu da mu tata više ne treba

Komentari 5

Avatar nekakav
nekakav
12:50 15.05.2018.

propisati da svaki tata mora biti 3 mjeseca na porodiljnom, najkasnije 6 mjeseci od rođenja djeteta. zaustaviti sudsku praksu da se djeca najčešće, u 95% slučajeva, dodjeljuju majkama. ravnopravnost tražimo u svemu, pa i u tome. dosta je bilo stigmatizacije nas najslabijih, uvreda i zapostavljanja. želimo da u vrtićima radi najmanje polovica muških odgajatelja, jer djeca od najranije dobi moraju jednaki odnos imati sa muškima kao i sa ženskima članovima društva. i da, ajmo izbaciti spol, pa nek više nitko ne bude 'žena' ni 'muškarac'. čemu uopće ta podjela, umjetna? sad je 21. stoljeće, već jedno vrijeme, i krajnje je vrijeme da se prestane sa omalovažavanjem muškaraca! jel vi znate da postoje propisi kojime je propisano da muškarca poslodavac može opteretiti više nego ženu? da on, muškarac (očito slon, magarac, konj) smije dizati u komadu puno veće terete nego ženski radnik na istom radnom mjestu? Pravilnik o zaštiti na radu pri ručnom prenošenju tereta (narodne novine 42/05) govori da najveći teret koji muški radnik smije dignuti je 50 kilograma, dok je za žene taj maksimum 15 kila?! želite jednakost među spolovima baš u svemu, ili ipak samo u onim dijelovima života gdje vam to paše? jeste sigurni da je to ono što želite? kad čitam da žena na istom radnom mjestu zaradi manje od muškog kolege, ja se uvijek vratim na pravilnik, i mislim si da ako ona ne može odraditi ono što muški odradi, onda ne može biti ni plaća ista. sitnice su ono što život nosi. ne floskule.

VL
NA
navi
12:20 15.05.2018.

točno

VL
Avatar Terra
Terra
12:19 15.05.2018.

Sve će vama Rada Borić i Andreja Plenković objasniti. Još kad zaživi IK tek onda će poteći med i mlijeko u hrvatskom društvu.

VL
NI
nirovad
14:54 15.05.2018.

podržavam. tko može ocjeniti da tata manje voli svoje dijete od mame.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.