Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radnička cesta

Habuš prosvjedovao ispred Zmajlovićevog ministarstva, balu smeća oduzela inspekcija

Goran Habuš
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/15
15.10.2015.
u 16:57

Zbog inspekcijskog nadzora nad balom smeća prosvjed zakazan za 10.30 sati nije počeo na vrijeme

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš s manjom grupom prosvjednika prosvjedovao je danas ispred Ministarstva zaštite okoliša na Radničkoj cesti u Zagrebu. Balu smeća koju je povezao na prosvjed oduzela je inspekcija koju je poslalo ministarstvo.

Zbog inspekcijskog nadzora nad balom smeća prosvjed zakazan za 10.30 sati nije počeo na vrijeme.  

– Inspekcija zaštite okoliša dobila je nalog od Ministarstva zaštite okoliša i prirode da izvrši hitni inspekcijski nadzor nad balom i provjeri postoji li sva potrebna dokumentacija nužna za prijevoz baliranog otpada – rekli su u Gradu.

U Ministarstvu zaštite okoliša i prirode pak odbacuju Habuševe izjave koje bi trebale potkrijepiti tezu da Ministarstvo ili Fond "zavlače rješenje problema na Brezju".

- Radi potpunosti informacije i jasnog utvrđivanja tko u ovoj priči "zavlači" ističemo i da je Zahtjev grada VŽ za sufinanciranjem zaprimljen dana 28. rujna 2015. godine. Što je gradonačelnik radio zadnje dvije godine, budući da otprilike toliko ima informaciju da je Fond spreman sufinancirati sanaciju uz uvjet da grad poštuje zakonom propisane korake? - stoji u priopćenju Ministarstva.

- Rješenje i novac za sanaciju bala osigurali smo pred dvije godine. Jedini razlog zašto novac nije povučen je gradonačelnik Habuš koji uporno odbija poduzeti zakonom propisane korake koji omogućuju sklapanje ugovora o sufinanciranju s Fondom - poručio je ministar Mihael Zmajlović.

>> Austrijanci analiziraju bale, očekuje se plan sanacije preko 100.000 tona smeća

Komentara 11

Avatar MarkoHR
MarkoHR
11:38 15.10.2015.

Prosvjed pod nazivom "Dosta je zavlačenja".. A 2010. kad je Minstarstvo zaštite okoliša tražilo da se problem od 70 tisuća tona nagomilanog otpada treba hitno riješiti zbog mogućeg zagađenja okoliša i podzemnih voda, onda nije bilo hitno? Investitora koji jee svojim novcem sagradio MBO ste uspjeli uništiti i otjerati, on vam je očito bio najveći trn u oku. Sad vam taj isti MBO više ne smeta, a poplave su u međuvremenu ionako učinile nemjerljivu štetu, isprale su iz otpada sve što se isprati moglo. Drugarice i drugovi, primite moje iskrene čestitke!

PR
prelog
11:20 15.10.2015.

Dok piješ ne vozi!

DU
Deleted user
11:46 15.10.2015.

zagorski tudom te raspametu i tak si kak tuka habuš habuš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije