Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLINIKA ZA TUMORE

Liječnica na prosvjedu: Jutros sam optužena da odbijam raditi posao

Prosvjed zaposlenika Klinike za tumore KBC-a Sestre milosrdnice koja je ostala bez ijednog radiologa
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/12
06.05.2021.
u 11:52

– Onkološki pacijenti trebaju dobiti najbolju zdravstvenu skrb, a u uvjetima premalog broja radiologa i zastarjele opreme to nije moguće – kazala nam je jedna od liječnica koja je napustila taj odjel.

U 11.55 djelatnici Klinike za tumore zagrebačkog KBC-a Sestre Milosrdnice okupili su se kako bi prosvjedom dali podršku svojim kolegama radiolozima koji rade u nemogućim uvjetima. 

Onkološki pacijenti trebaju dobiti najbolju zdravstvenu skrb, a u uvjetima premalog broja radiologa i zastarjele opreme to nije moguće. Ne upirem prstom ni u koga, ali zbog takvog stanja postoji odgovornost po zapovjednoj liniji i tog problema trebaju se uhvatiti svi u lancu, to je šire od jednog odjela i tiče se zdravstvene strategije sustava – kazala nam je jedna od liječnica koja je napustila taj odjel jer, kaže, u uvjetima kadrovske potkapacitiranosti i loših tehničkih uvjeta rada ne može dati najbolje od sebe, što pacijenti zaslužuju. 

– Onkološka bolnica ne može funkcionirati bez radiologa i ovo što se zbiva je nedopustivo, rekao je uvodno primarijus Ivica Mamić dodajući kako je kolegica bila izložena verbalnom pritisku. Liječnica Karolina Bolanča Čulo obratila se medijima te opisala incident koji se jutros dogodio. 

– Jutros sam optužena da odbijam raditi posao, što mi se nikada u stažu nije dogodilo. Cijeli sam staž provela ovdje i prekasno je ovdje raditi – rekla je dodajući kako je posao težak i odgovoran te ga treba raditi u mirnoj i ugodnoj atmosferi. 

– Ne volim da me se napada, dodala je te zahvalila svim kolegama i ispričala se pacijentima ako će neki pregledati danas malo kasniti. 

– Nikad ni jedan pacijenti nije bio zakinut, istaknula je. – Dajte nas pustite samo da radimo, ništa drugo – rekla je liječnica dodajući kako druge djelatnike smatra članovima obitelji. 

– Osobno protiv Dijane Zadravec nemam ništa, ali imam protiv njezinih odluka. Mislim da nisu zdrave za okruženje u kojem mi radimo – rekla je te kao primjer navela napad na njezinu medicinsku sestru za koju tvrdi da je najbolja koju je ikada imala. 

– Rekla je da je namjerno poslala pacijenta kući i da je ona kriva. Mene taj dan nije bilo na poslu, sestra je čekala cijeli dan, doktor nije došao. Mi moramo raditi kao tim, inače posao nema smisla – dodala je liječnica. 

– Ja ću sigurno podnijeti sankcije nakon ovog istupa danas. Ako se mi bojimo kao što se svi drugi ljudi boje, onda nisam dovoljno hrabra ni da gledam ove pacijente. Moj posao je biti hrabar – zaključila ja Bolanča Čulo. 

– Došla sam podržati doktore. Ovdje je naš novi dom, ja sam onkološka bolesnica, čekam drugu operaciju. Vidimo da se nalazi duže čekaju, a nalaz nama, onkološkim bolesnicima, puno znači – navela je Sanja Šutej

– Mi smo sretni što možemo ući u ovu Kliniku da se liječimo – rekla je dodavši kako su svi navikli čekati po nekoliko mjeseci na određene pretrage ili zahvate. 

– Teško je kad ne dobijete nalaz. Ja sam već 4,5 godina tu, u zadnje vrijeme dulje se čeka – istaknula je. 

Komentara 27

DU
Deleted user
11:42 06.05.2021.

Puna podrška djelatnicima s klinike. Nadam se da će se liječnicima konačno prestati nametati stranački poslušnici koji su većinom podkapacitirani i nesposobni kvalitetno voditi zdravstveni sustav. Ne samo da se već desetljećima potkrada zdravstveni sustav već se i kontinuirano uništavaa stranačkim kadroviranjima.

DU
Deleted user
12:06 06.05.2021.

Bože čuvaj nasu Dijanu od ovih bezboznika ,premijeru zastite nasu sveticu.

DU
Deleted user
12:33 06.05.2021.

Mislim da vec i ptice na grani znaju sto izvodi agresivna doktorica i kako je stigla do svog polozaja, takvih ima strasno puno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije