Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija na molitve

Prosvjed ispred bolnice: 'Žena je čovjek, a ne inkubator'

Varaždin bolnica
Ilustracija/Marko Jurinec/PIXSELL
08.03.2017.
u 21:15

Prosvjedom su htjeli izraziti i stav da molitvenim okupljanjima protiv pobačaja nije mjesto ispred bolnice jer se uznemiravaju pacijenti.

"Pravo na abortus je ljudsko pravo", "Moje tijelo, moja reproduktivna prava", "Moje tijelo nije javno dobro", "Tjelesna autonomija", "Žena je čovjek, a ne inkubator"... 

S tim su se porukama ispred Opće bolnice Varaždin okupili građani koje je pozvala udruga Izražena, kao reakciju na molitve protiv pobačaja u organizaciji pokreta "40 dana za život"

Udruga je pozvala građane da dođu odjeveni u crvenu odjeću, a prosvjedom su htjeli izraziti i stav da molitvenim okupljanjima protiv pobačaja nije mjesto ispred bolnice jer se uznemiravaju pacijenti.

>>'Protiv sam toga da se moli ispred bolnice, ravnatelji neka ih upute u kapelicu'

>>Što znači odluka Ustavnog suda: Zakonom se želi postići da pobačaj bude izuzetak

Ključne riječi

Komentara 13

BU
Bulaba
21:40 08.03.2017.

Okupio se ukupno jedan građanin.

BO
borac2525
21:46 08.03.2017.

Kako nekoga moze molitva uznemiravat?

MI
Mimizo
22:22 08.03.2017.

zna se kome molitva i vjera smeta ali istina i pravda na kraju pobjeđuju zlo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije