Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE SMJENU MINISTRA

Prosvjed ispred Ministarstva: Što smo mi, bube po cesti? Gdje je tu ljudskost?

Prosvjed ispred Ministarstva
Foto: Screenshot
Autori: Hina, Lucija Tošić
16.08.2018.
u 09:23

Zahtijevaju smjenu resornog ministra Milana Kujundžića zbog, kako navode, njegove loše politike u zdravstvu

Grupa aktivnih građana s područja Grada Zagreba organizira okupljanje ispred Ministarstva zdravstva.

– Nastavit ćemo s prosvjedima. Došli su ljudi iz Zaprešića, ali je ovo sramotno za grad Zagreb. Ići ćemo dalje, prosvjed je ponovno u utorak ispred Poglavarstva. Molim ljude da dođu, nađu pola sata vremena, to je mala stvar koju mogu napraviti, rekla je Gordana Posavec, jedna od organizatorica. 

Razočarana je i sugrađanka pokojnog Mattea Ružića Ana Ilić koja poziva ministra na ostavku. 

– Treba se probuditi. Što smo mi, bube po cesti? Gdje je tu ljudskost? Ministre, što radiš tamo gdje jesi? Makni se. Tražimo samo prava pacijenata, malih ljudi. Jer i mi koji nemamo novca imamo pravo na liječenje. Narod se isto ne buni, očito. Ne mogu više, ovo je prežalosno – zaključuje Ilić. 

– Smatramo da je Kujundžić izravni krivac za ovo što se događa. Premještanje križa za dvjesto metara, to je pet kola Hitne pomoći. Novac se troši na vozne parkove koji se mijenjaju svake dvije godine. Ljutita sam na Zagreb što je danas došlo ovoliko malo ljudi. Treba svaki dan izlaziti van dok ministar ne odstupi – napominje Posavec

Zahtijevaju smjenu resornog ministra Milana Kujundžića zbog, kako navode, njegove loše politike u zdravstvu. Kao razloge okupljanja navode i nezadovoljstvo zbog manjka prava vezanih uz zdravstveno osiguranje te smatraju da ministar Kujundžić snosi odgovornost za događaje u Zaprešiću gdje je prije nekoliko dana umro 22-godišnji Matteo Ružić nakon što mu je pozlilo na ulici. 

Kada je stiglo vozilo Hitne pomoći, prema navodima građana, u njemu su bili samo vozač i medicinska sestra, bez liječnika, a nisu imali ni defibrilator.

 

 

 

Komentara 62

JA
Jania
09:16 16.08.2018.

Grupa aktivnih građana vrlo konstruktivno baca jaja? Dajte, napišite o kojoj se soroščadi radi.

Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
09:25 16.08.2018.

Sve te aktiviste treba poslat u rudnike na porciju ispucavanja viška energije..

AP
ante_pustinjak
09:27 16.08.2018.

besposlen pop i jariće krsti! tako i ova grupa neradnika! bacati jaja, to znaju! i još pri tome se "naslikavat" i stavljat na net! koji blesavi naivci! treba im sve odbiti od plaće!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije