Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadar

Prosvjed bivših radnika SAS Vektora: Ako vlasnik ne plati dug, radnici će pokrenuti stečaj

SAS vektor
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/6
27.01.2015.
u 12:33

Podršku radnicima dao je i Vedran Uranija pravni zastupnik SSSH.

Priča o radnicima zadarskog proizvođača brodova SAS Vektora je klasična hrvatska priča.

Najbitnije je namiriti velike vjerovnike odnosno banke, a radnicima koji nisu dobili plaće i koji su poslani na biro ostaje gola kost. Ali poručujem vlasnicima da to neće proći i da neće spašavati sebe na uštrb radnika. Ako ne plate dug, radnici će pokrenuti stečaj. Rekao je ovo na prosvjednom skupu u Zadru bivših radnika SAS Vektora predsjednik sindikata metalaca Vedran Dragičević. Podršku radnicima dao je i Vedran Uranija pravni zastupnik SSSH.

- Još 3.lipnja prošle godine je otvorena predstečajna nagodba, ali je produžena do 1.ožujka. Ako se ne dovrši do tada tvrtka ide u stečaj. Istodobno su za tvrtku zainteresirani investitori iz Hong Kong, Mađarske i Norveške. Dug tvrtke je oko 33 milijuna kuna i to najviše prema Erste banki, a prema radnicima je dug milijun kuna - rekao je Vedran Uranija i dodao da je propast tvrtke krenula likvidacijom norveške tvrtke koja je naručila 45 brodova.

- Država mora odraditi predstečajnu nagodbu napraviti da bi tvrtku preuzeo novi investitor. Ima prostora i za dodatno zapošljavanje osim vraćanja na posao 30-tak radnika - zaključio je Uranija. 

>> Mi smo gradili tvornicu, a ne Đuro Gavrilović,a ostali smo bez dionica, udjela, otpremnina

Komentara 1

OB
ObrenM
13:10 27.01.2015.

Sadasnji vlasnik nekad mega tvrtke Sas je Janez.Firmu je kupio,da je srusi i izgradi stambene objekte.To do sada nije ucinio,radi situacije na trzistu stanova.Cim se u toj bransi popravi situacija,radnici ce dobiti nogu po zadi i ode jos jedan veliki zadarski brend.Jos uvijek postoji plasman za visokokvalitetne proizvode pomenute tvornice,samo se sada plasiraju pod imenom Litostroj.Niti za ovo nitko nece odgovarati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije