Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Medijsko sveučilište

Prostora ima, ali ne i minimalni broj zaposlenih nastavnika

'07.07.2010., Zagreb, Hrvatska - Serveri i ljudi koji rade na upisima studenata na fakultete putem internata. Vedran Mornar. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
'Anto Magzan/PIXSELL'
05.10.2012.
u 09:57

Koprivnička ustanova je upisala oko 150 studenata kojima će nastava početi 9. listopada. Tko će sve biti profesori - nepoznato je

Nema formalne prepreke da nastava na tri smjera Medijskog sveučilišta Koprivnica, koju s nestrpljenjem očekuje oko 150 upisanih brucoša, ne počne idućeg utorka. To se iščitava i iz ocjene Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje, koje je, nakon što je posebno povjerenstvo provelo nadzor prostora i radnih ugovora, zasjedalo na temu statusa ove obrazovne ustanove.

 – Prostor odgovara trenutačnim potrebama nastave - zaključak je Vijeća koje potpisuje predsjednik Vedran Mornar. No, u istoj rečenici dopunjava, indikativno, kako “Sveučilište još nema zakonom propisan minimalni broj zaposlenih nastavnika“. Koliko ih realno ima i tko uopće jesu predavači, ni par dana prije početka njihova rada još se službeno ništa ne zna.

 Vijeće ističe kako Sveučilištu treba dati rok do isteka privremene dopusnice za rad (2014. godina, op.a.) da zaposli dovoljan broj nastavnika, ali i da se profilira kao sveučilište.

 – Očekuje se da ustanova uvede i programe primjerenije potrebama regije i tržišta rada općenito - smatra Mornar. Ovaj visokoškolski projekt, u suradnji Grada Koprivnice, Grada Varaždina i kompanije EPH, koštat će Koprivničance u 2012. oko 4,9 milijuna kn.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije