Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Amsterdam

Prostitutke prosvjedovale protiv zatvaranja izloga u Crvenoj četvrti

prosvjed prostitutki u crvenoj četvrti
Foto: sxcreenshot/Reuters
1/3
10.04.2015.
u 10:01

U posljednjih nekoliko godina zatvoreno je 115 od 500 izloga, a deseci su predbilježeni za zatvaranje, no čini se da se to nakon prosvjeda neće dogoditi.

Nekoliko stotina prostitutki prosvjedovalo je jučer u Amsterdamu protiv zatvaranja famozne Red light District tražeći od javne uprave da se ona ponovno obnovi te da se protive zatvaranju njezinih izloga, piše Boston Globe.

Prostitutke su nosile maske kako bi zaštitile identitet i marširale su kroz Red Light District noseći kišobrane i plakate sve do Gradske vijećnice gdje su gradonačelniku Eberhardu van der Laanu predale peticiju.

Ruth Morgan-Thomas, koja predstavlja organizaciju Gobal Network of Sex Works Project, izjavila je da zatvaranje izloga nije dobro za Amsterdam. "Amsterdam je bio na pravom putu jer je omogućavao ženama, muškarcima i transrodnim osobama da rade na sigurnom. Izlozi se zatvaraju, a radnici bivaju sve nezaštićeniji".

U posljednjih nekoliko godina zatvoreno je 115 od 500 izloga, a deseci su predbilježeni za zatvaranje, no čini se da se to nakon prosvjeda neće dogoditi. 

>> Amsterdam smanjuje broj bordela i trgovina marihuanom

Komentara 1

DU
Deleted user
06:12 11.04.2015.

Neobično me zanima jedan podatak - koliko je tih djelatnica građanki Nizozemske, tj. Nizozemki?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije