Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stanje borbene eskadrile
Povratak na članak

Prošli su tjedan letjela 4 MiG-a, a jučer sedam

Dok god RH bude imala MIG-ove, neće imati u funkciji cijelu eskadrilu. U HRZ- će biti sretni budu li imali pola eskadrile - šest zrakoplova

Komentari 12

DU
Deleted user
18:17 16.03.2017.

Kad god ugledam ovu "rupu" naprijed u kljunu tog Miga Mikojana, uvijek pomislim da je to termo-nuklearna bomba spremna za lansiranje u neprijateljske redove. ali, izgleda da nije :( trebalo bi napravit slijedeće: ove mig-ove, onako ispod stola, "uvalit" nekomom progresivnom afričkom plemenu u zamjenu za šaku nebrušenih dijamanata ili ih čak poslati u cios rezalište za sekundarne sirovine, a jednog svakako sačuvati i postavit ga kao spomenik aviogradnji ispred strojarsko-brodograditeljskog fakulteta. i onda otić u nabavku jednog vrhunskog "lovca" pete do šeste generacije. po dolasku u domovinu, avion zapeljat u neki hangar, rastavit ga u proste faktore i u idućih 6 mjeseci reverznim inžinjerstvom sagraditi nekoliko klonova (u velikoj tajnosti) u đuri đakoviću končaru i još nekim firmama i usput implementirati neka poboljšanja u vidu karbonskih vlakanaca i još nekih drugih bitnih aero-detalja. i tad, prije no što službeno svijetu objavimo da smo proizveli svog prvog nevidljivog lovca šeste generacije, potiho preprodamo taj primjerak pete generacije tako da "neprijateljima" ne bi posumnjali da smo ga iskopirali i još malo unaprijedili. i stvar riješena! Ako su nekad mogli Japanci, i ako mogu Kinezi - možemo i mi!

VL
ST
strsljen2013
17:38 16.03.2017.

Ma to su dezinformacije zbog ubačenih elemenata. Hrvatska ima 48 Migova za borbena djelovanja i još 12 za obuku. Migovi za borbena djelovanja raspoređeni su u četiri grupe i skriveni u maskiranim vojnim aerodromima. Prije dvije godine svi su bili u USA na renoviranju i ugradili su im najnovije nevidljive module koji su u stanju, ne samo za radare, nego i optički sakriti avion da bude nevidljiv za oko. Slijedeća etapa su nevidljivi aerodromi i piloti.

VL
Avatar DŠ.....
DŠ.....
17:24 16.03.2017.

Bit će lakše dobiti na lotu nego pogoditi koliko je aviona u voznomu stanju.

VL
Avatar Zvjerinjak1
Zvjerinjak1
17:53 16.03.2017.

Pa tko tu koga... Predsjednicu Načelnik glavnog stožera informira da samo 4 MIG-a lete, a danas ih je 7 u zraku. Tko tu nije normalan i tko zaslužuje otkaz?

VL
CA
Cafa
18:41 16.03.2017.

Glavno da novac curi kroz prste na svim razinama, od lokalne do najviše izvršne vlasti. Ima se za svakog uhljeba na svakoj razini. Ima i za ove jače igrače da izvlače milijune, tko može. Ova država je propala.

VL
DE
demokršćanin
17:24 16.03.2017.

E moj naroze.Zar nisi nikada čuo da se u Hrvatskoj ,za ono pomoću čega se spušta ili penje naziva ljestve.I nadalje silazi niz merdevine.

VL
Avatar mama mia
mama mia
08:08 17.03.2017.

Ovo sa migovima je vic jednom su dva jednom četiri pa onda sedam ovdje neznaš ko pije ko plaća mora da se priprema nova pljačka

VL
Avatar zong
zong
18:54 16.03.2017.

Ministar pod svaku cijenu želi nove zrakoplove... samo čekam svaki dan vijest kako je pao jedan... Gospodina ministra je strah da se koji ne sruši u naseljeno područje. Nema problema, slobodno letite s Migovima iznad Slavonije, tu i tako više nikoga nema dole... svi su u Münchenu.

VL
Avatar poljicanin
poljicanin
17:58 16.03.2017.

Po običaju bavimo se glupostima.Kao da ti Mig-ovi imaju neki značaj,osim da nerviraju ljude iznad kojh lete....

VL
Avatar gasparini.arte
gasparini.arte
17:37 16.03.2017.

Kakvi avioni i cemu da se natjecu u stilu moj tata ima veci. Hrvatska je Nato i tko smije napasti nato jel oni koji jako dobro znaju koliko minuta treba od Aviana do njih.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.