Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBAMIN DAN

Proslava inauguracije

Autori: H. Felbar, M. Kuman
21.01.2009.
u 18:55

Nakon što je jučer prisegnuo da će vladati najmoćnijom državom svijeta, novi američki predsjednik Barack Obama i njegova supruga Michelle plesali su na deset balova. Na prvom i najprestižnijem, "Susjedskom balu", predsjednik i prva dama plesali su uz Beyonceine pjesme, a za brži ritam bila je zadužena Shakira.

Afroamerička zajednica slavi
Za mnoge Afroamerikance Obamina pobjeda ostvarenje je sna Martina Luthera Kinga, a posebno je bilo veselo u Harlemu. Nakrako su zaboravljene sve predrasude. Kingova ideja živi, Obamina pobjeda je dokaz da je njegova vizija započeta prije više od 5 desetljeća bila ispravna i da razlike među ljudima zbog njihove boje kože ne smiju predstavljati zapreku na putu prema uspjehu.

Bush odletio u Teksas
Obamin dolazak značio je odlazak Georgea Busha. Posljednji put jučer ga se oslovljavalo s gospodine predsjedniče. Osam godina njegove vladavine svi što prije žele zaboraviti. Obama predstavlja sve ono što Bush nije htio ili nije mogao biti.


Obamin "Boogie night"

Zvijezde za Obamu
Hollywood je s velikm zanimanjem pratio sve što se događalo u Washingtonu. Nije čudo kad se zna da većina sudionika iz "tvornice snova" otvoreno podupire demokrate. Obama je kao predsjednik glumačkih manira osvojio njihova srca, ali i džepove jer su tijekom kampanje milijuni s njihovih bogatih računa završili u fondu Baracka Obame.

Demi Moore i Ashton Kutcher proslavili su Obaminu inauguraciju na jedinstven način. Moore je režirala, a Ashton producirao video u kojem pedesetak najvećih zvijezda Hollywooda (Cameron Diaz, Courtney Cox, Hayden Panettiere, Ashlee Simpson, Eva Longoria Parker i Anthony Kiedis iz Red Hot Chili Peppersa) govori kako će oni promijeniti Ameriku. Spot je prikazan uoči inauguracije.

Manji incident dogodio se za inaguracijskog ručka. Oboljelom senatoru Edwardu Kenndyju koji je tijekom kampanje stavio svoje obiteljsko prezime u službu Obamina uspjeha, naglo je pozlilo. Međutim, nakon brze liječničke intervencije posljednjem bratu iz klana Kennedyjevih stanje se ipak popravilo, pa je bez većih problema proveo sat i pol na predsjedničkoj svečanosti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije