Naslovnica Vijesti Hrvatska

Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i u Vukovaru

Golubovi iz Vukovara pušteni su simboličnu točno u šest sati i 211 sekundi u spomen na 211 hrvatskih branitelja koji su izgubili život u Oluji 1995. godine
05. kolovoza 2015. u 13:00 6 komentara 1052 prikaza
oluja vukovar
Foto: Branimir Bradarić
Pogledajte galeriju 1/9

Puštanjem u zrak gotovo tisuću golubova danas je na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru započelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Golubovi iz Vukovara pušteni su simboličnu točno u šest sati i 211 sekundi u spomen na 211 hrvatskih branitelja koji su izgubili život u Oluji 1995. godine.

Potom je slijedila povorka ulicama grada Vukovara, od Bećarskog križa pa do Bijelog križa, predvođena limenom glazbom. Ispred Hotela Dunav pripadnici Hrvatske vojske, policije i vatrogasaca prikazali su građanima oružje i opremu kojom raspolažu. Bila je ovo prilika da djeca sjednu na policijske motore, isprobaju pancire ali i u ruke uzmu razno oružje.

Pri tome su zainteresirani građani mogli dobiti i niz pojašnjena o karakteristikama opreme i naoružanja. Povodom blagdana na Memorijalnom groblju položeni su i vijenci u spomen na poginule i nestale civile i branitelje. Interesantno je i kako je u izaslanstvu Vukovarsko-srijemske županije bio i Jovan Ajduković, predsjednik Naše stranke koja okuplja najvećim dijelom građane srpske nacionalnosti.

Ajduković je na Memorijalnom groblju bio jedini političar srpske nacionalne manjine koji je došao odati počast poginulima i nestalima. Inače, on je godinama bio i u samom vrhu SDSS-a, a jedno vrijeme i predsjednik Zajedničkog vijeća općina. Trenutno je u županiji angažiran kao stručni suradnik za prekograničnu suradnju sa Srbijom.  

>> Bozanić: Kako je moguće da netko optužuje Hrvatsku za protjerivanje kada su upravo Hrvati bili protjerani

ZDRAVI I U FORMI
Kako podići trčanje na višu razinu i pri tome se ne ozlijediti

A1 izdvaja za Vas

  • ludvig989:

    Ujedinjena Hrvatska u svojoj slobodi i pobjedi!

  • ludvig989:

    Vukovar uz Knin, Knin uz Vukovar. Hrvatska je jedno, zajednistvo i jedinstvo naseg naroda.

  • balic:

    Jovan Ajdukovic je mogao doci a Pupovac ne moze i nece.Eto nam dokaz tko priznaje a tko bi izjednacio zrtvu i agresora.