Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOŠARICA

Prosječna obitelj u županiji šest dana mjesečno nema niti lipe!

košarica
ARHIVA VL
21.04.2010.
u 16:54

Sindikalna košarica za ožujak za četveročlanu obitelj u Karlovačkoj županiji iznosila je 6584 kune, a prosječna je plaća bila oko 4300 kuna.

Osim tradicionalne biciklijade 1. svibnja, na Međunarodni praznik rada, Savez samostalnih sindikata Hrvatske - Karlovačke županije toga će se dana pridružiti i prosvjedu koji Sindikat organizira u Zagrebu, Splitu i Osijeku, a zbog Vladinih mjera za gospodarski oporavak zemlje. Nikola Badovinac, povjerenik SSSH Karlovačke županije, kaže da nove Vladine mjere neće omogućiti oporavak, nego će još više pogoditi loš životni standard građana.

– Sindikalna košarica za ožujak za četveročlanu obitelj u Karlovačkoj županiji iznosila je 6584 kune, a prosječna je plaća bila oko 4300 kuna, 22 posto manje u odnosu prema prosjeku plaće na državnoj razini te 20 kuna manja od plaće u veljači – kazao je sindikalni povjerenik Nikola Badovinac.

Prema podacima SSSH županije, četveročlana obitelj mjesečno najviše izdvaja za hranu, oko 2300 kuna, zatim za troškove stanovanja, obrazovanja i prijevoza, odijevanje te na higijenu.

Nikola Badovinac kazao je da građani sve teže žive i da, prema podacima za ožujak, mjesečnim primanjima mogu podmiriti 80 posto troškova te da za šest dana u mjesecu nemaju novca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije