Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krunoslav Šporčić:

'Proširili smo bolnicu i povećali troškove, ali nam je limit ostao isti'

krunoslav sporčić
Goran Ferbežar/Pixsell
28.03.2013.
u 09:04

Naša bolnica ide u program sanacije zbog duga od 53 milijuna kuna, uz koji imamo i 43 milijuna dospjelih dugovanja, a naša potraživanja su 29 milijuna kuna – kaže dr. Šporčić.

Ravnatelj vinkovačke Županijske opće bolnice dr. Krunoslav Šporčić najavljuje imenovanje sanacijskog upravitelja i sanacijskog vijeća koje će u roku od mjesec dana načiniti sanacijski plan iz kojega će biti jasnije u kojem će smjeru ići sanacija. On drži kako otpuštanje zaposlenih, a u vinkovačkoj ih je bolnici 808, među njima 548 medicinskog osoblja, ne bi donijelo značajnije uštede. Prema preporuci Županije vukovarsko-srijemske, koja je osnivač bolnice, nije poželjno ukidanje ili smanjenje pojedinih odjela i potrebno je zadržati dosadašnju razinu zdravstvene zaštite.

– Naša bolnica ide u program sanacije zbog duga od 53 milijuna kuna, uz koji imamo i 43 milijuna dospjelih dugovanja, a naša potraživanja su 29 milijuna kuna. Sretan sam što zadnje četiri godine nismo nikada imali nedostatak lijekova ili potrošnog medicinskog materijala niti smo ikada morali zaustavljati operacijski program. Temeljni problem gubitaka je naš limit koji je odmah u startu bilo nedovoljan i nije se povećavao, a mi smo obnovom i proširenjem bolnički prostor povećali za pet tisuća četvornih metara, što je znatno povećalo troškove grijanja, struje, vode, čišćenja. Samo fiksni troškovi povećani su za šestinu, a to je veliko povećanje. Kada izračunamo povećanje cijena energenata, dobijemo manjak kojim smo završili prošlu godinu, a on je manji za dva milijuna nego u godini prije – kaže dr. Šporčić.

Dodao je da će za sanaciju biti potreban paket mjera, među kojima je i reduciranje prava zaposlenih i povećanje udjela samofinanciranja kroz participaciju i dopunsko osiguranje.

>>Vinkovačkoj bolnici nedostaje 30-tak liječnika specijalista

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije