Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koprivnički sdp

Pros odustao, Ledinski ostao sam kontra Mršića

'5.5.2009., Koprivnica - Plakat SDP-ovog kandidata za gradonacelnika i zupana. Zvonimir Mrsic i Darko Ledinski. Photo: Josip Maljak/Vecernji list'
Foto: 'Josip Maljak/Vecernji list'
1/7
06.10.2013.
u 12:50


Dražen Pros od kandidature je odustao tvrdeći kako je u zadnje dvije godine bio loš šef gradskog SDP-a

Unutarstranački izbori u koprivničkome SDP-u završili su i prije no što će 500-njak članova 27. listopada izići na birališta i zaokružiti svoga kandidata. Rezultat višemjesečne pozadinske bitke dviju struja poznat je - aktualni šef gradskog ogranka Dražen Pros digao je ruke od novog četverogodišnjeg mantata i kao jedini službeni kandidat sada figurira vječiti \"čovjek iz sjene\" Zoran Gošek, predsjednik Gradskog vijeća.

Pros je u intervjuu lokalnom tjedniku Glasu Podravineobjasnio kako mu, prepričano, doministarske obveze ne bi dopuštale da kvalitetno vodi koprivnički SDP. Nesretno obrazloženje. Pros je, vjerojatno ne htijući, time ustvrdio i da u zadnje dvije godine, koliko je i doministar i formalno prvi koprivnički esdepeovac, nekvalitetno vodi stranku. Više o pravim razlozima isticanja Gošeka kao jedinog kandidata svjedoči činjenica da je takva odluka donesena nakon tajnog sastanka prije tjedan dana. Na njemu su, uz Prosa i Gošeka, bili lideri \"zaraćenih strana\" Zvonimir Mršić, šef Podravkine uprave, i Darko Ledinski, šef županijskog ogranka. Rezultat je jasan, Pros je odustao od kandidature, ostaviviši svog kompanjona Ledinskog samoga na vjetrometini.

Zašto je sve ovo važno za sve Koprivničance? Zato jer pokazuje da će se grad i dalje voditi iz jednoga centra moći.

Zoran Gošek

Mora da je vrag odnio šalu kad on mora u prve redove - komentirali su neki esdepeovci činjenicu da je Gošek pristao biti šef gradskog SDP-a, osoba koja će biti dokaz monolitnosti partije. Uvijek pri vrhu, ali nikad na najjačoj formalnoj funkciji, Gošek je godinama glavni operativac u gradskoj upravi, a pogotovo nakon Mršićeva odlaska u Podravku. Glavni je za projekt sveučilišnog kampusa i sveučilišta, za energetsku politiku, “poslovođa” je SDP-ovog vijećnićkog jata... Nakon što ga je HDZ izbacio iz Podravke, bio je otvorio privatnu tvrtku. Sada će, kao umirovljenik, uzjahati pravu funkciju.

Dražen Pros

Član Mršićeva poglavarstva od 2005. do 2009. godine, pa njegov gradonačelnički zamjenik, Pros se prvi put dotadašnjem šefu “otrgnuo” lani, kad je u svome aranžmanu otišao na doministarsku poziciju u Zagreb. U doba kad je koketirao s kandidaturom za šefa koprivničkog ogranka davao je izjave o Mršićevoj plaći i bonusu u Podravki, koje ovome sigurno nisu dobro “sjele”. Da stvar nije “ispeglana” na već opjevanome tajnome sastanku, Pros bi vjerojatno izgubio na unutarstranačkim izborima od Mršićeva kandidata i postao politički “mrtvac”. Strah je dobar kome ga je Bog dao.

Mišel Jakšić

San o turbosolarnom proboju u najviše stranačke sfere koprivničkom dogradonačelniku brzo se rasplinuo zbog pakta Mršić-Pros. Trebao je biti kandidat za gradskog šefa stranke, a već je najavljivao ambicije da nakon idućih izbora sjedi u gradonačelničkom fotelju. Neki vele kako su u stranci procijenili da je sa svojih 27 godina prebalav za šefa stranke, neki drže kako je pretjerao s ambicioznošću, ali bit će da je tek kolateralna žrtva komplicirane partije pokera “velikih dečki”. Jakšić je usmjeren na sporiji uspon, kandidirao se za potpredsjednika ogranka. Samo neki imaju pristup turbosolarnoj zoni.

Vesna Želježnjak

Gradonačelnici Koprivnice zapravo je pala sjekira u med. U nekim kombinacijama ona je trebala biti Mršićeva kandidatkinja protiv Prosa. I taj, kao i mnoge dosad, partijski zadatak prihvatila bi s “jambranjem”, jer ne stigne se, pobogu, biti i gradonačelnica i saborska zastupnica i članica Glavnog odbora stranke i šefica gradskog ogranka... Trebala je biti na famoznom tajnom sastanku u petak, ali nije bila. Svejedno, ništa ne bi bilo drugačije. Odradit će gradonačelnički mandat s jednom nogom u Saboru i onda se polako povući u političku penziju. Palac dolje zbog toga što neće biti šefica stranke u gradu.

Darko Ledinski

Šef županijskog SDP-a i na dvama proteklim izborima poraženi kandidat za župana zapravo nema nikakve veze s unutarstranačkim izborima u Koprivnici. On će se s Mršićevim pulenom boriti u županijskome ringu. No, njegova i nesuđena Prosova kandidatura trebale su biti dio istog projekta “demršićizacije” stranke, a taj je projekt sada izgubio jednu ruku. Kao saborski zastupnik Ledinski je u egzistencijalnome smislu zbrinut i može si dopustiti da se “bode s rogatim”, no ulog je ipak velik . Izgubi li, u politici više neće imati što tražiti. Da je palac za hrabrost, bio bi gore, ali zbog poraza u prvoj bitki palac dolje.

Zvonimir Mršić

Dugo godina gradonačelnik iz kluba 70+ posto glasova, bridousti saborski zastupnik kojemu je premijer Milanović ostvario dječački san i postavio ga na čelo Podravke, bio je i ostao alfa i omega koprivničkog SDP-a. Zasad glasovi kako to možda i nije posao kojim bi se trebao baviti jedan menadžer, pogotovo ako tvrdi kako je izbacio politiku iz firme u kojoj radi, ne odjekuju zvučno i daleko. Majstor kadroviranja, magistar zakulisnih igara i “inženjer ljudskih duša” iz ringa je ponovno izišao kao pobjednik i prije no što je zazvonilo prvo zvonce. Kontrolira i vlast i oporbu, i Podravku i Koprivnicu... Maestralno!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije