Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Prorok zabranio i crvenu boju

24. travnja 2008. u 17:49 7 prikaza

Usprkos čestim stereotipima, život u fundamentalističkoj sekti nije uvijek bio “rad, siromaštvo, obrada zemlje”. Dok je sektom upravljao ujak Roy, bilo je dopušteno gledati televiziju, slušati radio, odlazilo se u kino... Muškarci su radili u drugim dijelovima zemlje, bavili se biznisom.

Uz njihove prihode, sekta je dobivala i mnogo novca – socijalne pomoći – od države, i to na račun samohranih majki. To su gotovo sve žene jer se ne sklapaju pravovaljani brakovi. Radikalizacija života počela je otkad je čelništvo preuzeo Rullon Jeffs – zabranjena je televizija, internetom se služe samo poslovni ljudi, sve “vanjske” knjige, uključujući dječje, morali su spaliti. Jeffs je postrožio pravila o odijevanju – dotad su žene nosile duže suknje, a kad je on došao na vlast, haljine su morale biti široke i do poda.

Kosa žena je duga, nekima seže do poda, a svijaju ih u posebne pundže koje su same osmislile, i to iz dosade. Warren je zabranio sve uzorke na odjeći – mora biti jednobojna i to pastelna jer je “Bogu to milo”, a zabranjena je i crvena boja. Zanimljivo, kad je policija lani kod Las Vegasa uhitila Warrena Jeffsa, koji je bio na FBI-evoj listi najtraženijih zločinaca, bio je u crvenom odijelu.

Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
komentirala je
Nakon što je sve rasplakao s pjesmom njezina oca, javila se i Ella Dvornik