Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štedne odluke

Proračun za sljedeću godinu manji sedam milijuna kuna

\'                               \'
Zlatko Putar/VLM
21.12.2010.
u 16:00

Proračun Općine Popovača za 2011. godinu planiran je s prihodima i rashodima u iznosu od 30,602.747 kuna, a tome će pomoći i vraćanje prireza građanima s četiri na šest posto

Proračun Općine Popovača za 2011. godinu planiran je s prihodima i rashodima u iznosu od 30,602.747 kuna, a tome će pomoći i vraćanje prireza građanima s četiri na šest posto. Načelnik općine Josip Mišković je na sjednici Općinskog vijeća ocijenio da je plan proračuna za sljedeću godinu, koji je manji sedam miljuna kuna od ovogodišnjeg realan, jer je za očekivati pad poreznih prihoda kao prihoda od prodaje imovine, iako postoje naznake da će se krenuti u realizaciju proširenja Poslovne zone Mišička.

Svi iz okolice nezadovoljni

– Stanje u gospodarstvu ne obećava te u proračunu ne planiramo nove kapitalne projekte, već ćemo realizirati samo one koji su započeti. Za izgradnju kanalizacije Popovača-Potok očekujemo sufinanciranje od Hrvatskih voda, koje je najavljeno u iznosu od oko 12 milijuna kuna – kazao je Mišković te dodao da se pri izradi proračuna nastojalo ravnomjerno smanjiti rashode. Vijećnici iz okolnih naselja bili su nezadovoljni tvrdeći da u Popovači nije došlo do smanjenja rashoda gotovo ni po jednoj stavki, a u drugim naseljima smanjena su ili ukinuta izdvajanja za brojne projekte. Vijećnik HSLS-a Dražen Kocet istaknuo je kako za Donju Vlahiničku Prijedlog proračuna predviđa svega 19.000 kuna, što je ispod svakog nivoa, a drugu godinu zaredom izostaju veće investicije u tom naselju.

– Dovršenje pješačke staze u Donjoj Vlahiničkoj važnije je od opločenja vodotoka Jelenke i sličnih investicija, a spor s izvođačem radova ne može biti opravdanje da se ne završi pješačka staza uz županijsku cestu – kaže Kocet.

Manje za informiranje

Nezavisni vijećnik Romano Rosavec pitao je zašto se izrada projektne dokumentacije planira samo za ulice u Popovači, a vijećnika HDZ-a Miju Pedića zanimalo je zašto se za informiranje u 2011. planira izdvojiti 280.000 umjesto ovogodišnjih 421.000 kn. Mišković je odgovorio da je u pojedinim naseljima, među kojima je i Osekovo, izrada projektne dokumentacije pri završetku. Rekao je da smanjivanjem sredstava za informiranje neće biti smanjena kvaliteta, jer će se značajnije ulagati u Moslavački list i općinsku web stranicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije