Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporba na Vijeću:

Proračun nalikuje na predizborni letak

vijece_PXL_kar_111006_737.jpg
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
07.10.2011.
u 13:03

HNS: Ne može se hvaliti projektima vrtića i dvorane čija gradnja uvelike kasni

Zelenilo nije trebalo kositi zemljište Centar gradnje u Grabriku, to je propust Grada i Zelenila. No, takvih propusta u gradu ima jako puno i bit će ih sve dok na napravimo katastar javnih površina gdje će biti jasno naznačeno koje su površine privatne, pa će Zelenilo naplaćivati uređenje – priznao je  vođi karlovačke oporbe Josipu Benčiću gradonačelnik Karlovca Damir Jelić na sjednici Gradskog vijeća održanoj u četvrtak.

Bilo je to jedno od ne baš oštrih pitanja upućenih prvim ljudima gradske uprave.

Famozna Strategija

Nezavisni Zlatko Grčić htio je znati gdje je zapela izrada famozne strategije grada, zamišljene kao zajednički projekt stranaka u gradu. 

– U tijeku je analiza prikupljenih podataka kako bismo dobili početni dokument na kojem će raditi stručnjaci koje ćete predlagati – kazao je Jelić.

Pretrpio je i kritike oporbe na izvještaj o svom polugodišnjem radu. Zamjereno mu je da ne spominje brojne probleme, već samo ‘ružičaste’ stvari. Iako se Lidija Malović, pročelnica za financija pohvalila da je polugodišnji proračun odlično napunjen, te da je u gradskoj kasi 17 milijuna kuna viška, uglavnom zbog toga što neki računi za kapitalne projekte još nisu stigli na naplatu, oporba misli drugačije.  

Predizborni proračun

– Proračun ste složili tako da ga je bilo lako realizirati. On nije hrabar, nema projekata, niti viziju razvoja grada, a kako se ništa ne radi, u drugom dijelu godine i ne možete očekivati priljev novca. Proračun nalikuje na klasičan predizborni program HDZ-a – kazao je Benčić (SDP).

Proračun je donesen jednoglasno, dio oporbe bio je protiv rebalansa.

Komentara 2

JA
jamadolac
20:48 07.10.2011.

Ja bih osobno više volio da je grad u debelom minusu i da se gradi na sve strane nego gledati kako sve propada !! Gosp. gradonačelniče kada će se završiti futurističko ruglo ( željeznika stanica ) !!!

M2
m2
09:44 08.10.2011.

U Zagrebu se gradi na sve strane, grad je u ogromnom minusu, cijene komunalija su visestruko povecane, a parking je posebna prica....pazi sto zelis, moglo bi ti se ostvariti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije