Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi broj foruma

Proračun će skresati za 6 milijardi, a MMF će jamčiti za rejting

forum
22.12.2011.
u 15:05

Novi broj Foruma analizira rasplet krize u HDZ-u, u kojem Jadranka Kosor gotovo i nema saveznika osim Šeksa

Novi Forum donosi veliki vodič kroz 2012. godinu. Otkrivamo kakvu nam dijetu sprema Milanovićeva vlada: proračun će skresati za šest milijardi kuna da MMF može jamčiti za naš rejting, a zatim do ljeta provesti sve rezove i uvesti nove poreza nakon čega krizni proračun ide na - rebalans.

Iako Kukuriku koalicija o detaljima "dijete" i dalje šuti, predsjednik Ivo Josipović u članku za Forum otvoreno najavljuje nepopularne mjere koje vlada mora provesti kako bi se izašlo iz krize i pritom uvjeriti građane da je to za njihovo dobro. Sindikati i građanske udruge već sad najavljuju prosvjede zbog promjena Zakona o radu i netransparentnog donošenja odluka u vladajućoj koaliciji.

Forum analizira rasplet krize u HDZ-u, u kojem Jadranka Kosor gotovo i nema saveznika osim Šeksa, a nju i HDZ čeka početak suđenja za crni fond. Sanadera pak na proljeće očekuje povratak u zatvor i prva presuda. Svijet 2012. očekuju još dramatičniji događaji: Tadić i Sarkozy gube izbore, Obama i Putin opet pobjeđuju, ali ovog puta jedva, dok Kina mijenja kompletnu garnituru na čelu partije. Euro neće još propasti, a Europska se unija neće raspasti.

Znanost i tehnologija napokon rade za nas pa se očekuje nestanak neizlječivih bolesti i razvoj "personaliziranih" lijekova za svakog pacijenta, otkriće Božje čestice u CERNU-u, u Hrvatskoj će se voziti prvi automobili na struju, a internet stiže na sve nove televizore. Buduća ministrica kulture Andrea Zlatar samo za Forum najavljuje izjednačavanje statusa nezavisne scene s institucionalnom, a književnici i izdavači pokreću borbu protiv poskupljenja knjiga.

Za Forum o 2012. pišu Ivo Josipović, Jasmina Popović, Andrea Zlatar, Marinko Jurasić, Vilim Ribič, Stojan de Prato, Željko Ivanković, Jelena Berković, Goran Gerovac, Srećko Horvat, Marko Rakar, Igor Flak, Đelo Hadžiselimović, Darija Vranešić Bender, Goran Šikić, Anja Mutić, Arsen Oremović, Tatjana Bartaković, Edi Jurković... Sutra na svim kioscima novi Forum, tjednik od riječi.

Komentara 28

LO
lopata22
15:40 22.12.2011.

He,he,he sad Josipović kada su njegovi na vlasti zahtijeva nepopularne mjere,a kad je HDZ bio na vlasti onda se taj isti Josipović protivio smanjenju plaća i penzija,povećanju PDV-a,izmjeni zakona o radu i kriznom porezu.A sad sve radi drugačije. GDJE JE TU LOGIKA?

BR
brkica2
15:51 22.12.2011.

Jadranki ne daju podršku oni koji imaju putra na glavi!!!

DI
Dijaspora
15:28 22.12.2011.

Bolje bi bilo da ne stavljate imana novinara. Možda bi netko i čitao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije