Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASILA SE I POLICIJA

Turudiću propucan automobil, nižu se reakcije i objavljuju detalji: 'Ovo će odjeknuti u Europi'

Zagreb: Ivan Turudić došao u Banske dvore
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
22.03.2024.
u 16:01

Turudić je navodno uočio rupu na automobilu pa ga je odvezao na servis. Automehaničari su u autu našli zrno

* Ivan Turudić potvrdio je Večernjem da mu je auto propucan

* Zbog interesa istrage odbio je govoriti o detaljima

* Turudić je za glavnog državnog odvjetnika prisegnuo 13. ožujka

Tijek događaja pratite iz minute u minutu.

15:50 Novinari su pitali Peđu Grbina tijekom predstavljanja koalicije Rijeke pravde oko propucanog automobila novog glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića. Čelnik SDP-a rekao je da osuđuje svako nasilje te dodao: "Dok ne dobijemo više infomacija, bilo bi neozbiljno od mene da komentiram više."

15:40 Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić oštro je u petak osudio propucavanje automobila novoimenovanom glavnom državnom odvjetniku Ivanu Turudiću upozorivši da se stvara atmosfera kaosa koja bi se mogla odraziti na turističku sezonu. 

"To je za svaku osudu. Nije dobro da se stvara ovakvo ozračje u hrvatskom društvu, puno puta sam rekao da je mala granica između političkog kaosa, verbalne destrukcije i strašne difamacije i uvreda kojima danas svjedočimo, a žrtve su im članovi HDZ-a", rekao je Bačić upitan za komentar neslužbene vijesti da je Turudiću propucan automobil. Rekao je i da HDZ nastoji umiriti situaciju jer je Hrvatska sređena država i nije dobro stvaranje dojma o ustavnom udaru.

Istaknuo je donedavna stajališta i ocjene brojnih međunarodnih agencija, koje su Hrvatsku proglašavale najsigurnijom državom u Europi, što je bilo sjajno odredište za turizma. "Te iste agencije danas nas gledaju na drugačiji način, kao državu koja nije tako sigurna i stabilna", rekao je Bačić. Ocijenio je da od cijele te situacije Putin i Rusi trljaju ruke jer se jedna etablirana, snažna europska država dovodi do nestabilnosti. "Turisti su vrlo plahi i u ovom nam trenutku to može ugroziti turističku sezonu", upozorio je, uvjeren da će vijest o propucavanju Turudićeva vozila odjeknuti diljem Europe.

15:20 Cijeli slučaj komentirao je i premijer Andrej Plenković na marginama samita EU u Bruxellesu gdje su ga novinari pitali i za Turudića.

"Naravno da sam čuo. To je zabrinjavajuće. Očekujem da policija objavi o čemu se radi. Navodno je prvo primijetio da mu je retrovizor razbijen pa je otišao na servis. Pa su oni na servisu našli rupe od dva metka. Još se ne zna kad se dogodilo i gdje se dogodilo. I je li to neki plod ovog što se događa. Sada se procjenjuje treba li Turudić zaštitu", poručio je Plenković. Više čitajte ovdje.

15:10 Oglasila se i policija. "Povodom brojnih upita medija, odnosno velikog interesa javnosti, oko oštećenja vozila hrvatskog državljanina I. T. (1962.), Policijska uprava virovitičko-podravska može potvrditi da je predmetni danas pristupio u službene prostorije policije te iznio informacije kako je na vozilu kojim se koristi uočio oštećenja. S obzirom na vrstu oštećenja, vozilo je prevezeno u prostor policije te se na vozilu obavlja očevid. Za sada nismo u mogućnosti iznositi druge detalje koji bi mogli potaknuti preuranjene zaključke", priopćila je PU virovitičko-podravska.

14:47 Turudić je za Večernji list potvrdio da mu je auto propucan. U interesu policijske istrage odbio je govoriti na kojem je mjestu vozilo propucano, gdje je to uočio i druge detalje koji su mu poznati radi potreba istrage i eventualnog poligrafskog ispitivanja sumnjivaca. Više o tome čitajte OVDJE.

14:06 Sucu Visokog kaznenog suda i novom glavnom državnom odvjetniku RH Ivanu Turudiću propucan je osobni automobil iz vatrenog oružja, doznaje Večernji list. Sve se, kako doznajemo, dogodilo u Virovitici, Turudićevu rodnu gradu. Navodno je Turudić uočio rupu na autu i odvezao na autoservis, a tamo su automehaničari našli dokaz da je vozilo propucano vatrenim oružjem. Turudić je sve odmah prijavio policiji koja je odmah krenula istraživati slučaj te se provodi očevid na njegovu automobilu. Ivan Turudić u imovinskoj kartici prijavio je dva automobila, Volkswagen i Audi Q5. A navodno je propucan Audi.

VEZANI ČLANCI:

Turudić je za glavnog državnog odvjetnika prisegnuo 13. ožujka. Njegovom imenovanju žestoko se protivio Zoran Milanović koji ponavlja kako ga je upravo ono nagnalno da se kandidira na parlamentarnim izborima. "U životima svakoga od nas postoje trenuci kad trebaš izaći iz zone komfora jer drugačije ne može. Taj čas je kucnuo na moja vrata nametom stanovitog Turudića. To je kanta koja je prelila septičku jamu svih nečistoća koje guše našu zemlju godinama", izjavio je prije točno tjedan dana na šokantnoj konferenciji za medije Zoran Milanović.

U javnost su prije Turudićeve prisege izlazile njegove prepiske sa Josipom Rimac. U porukama koje su iscurile moglo se vidjeti koliko su bili prisni: "Di si, radosti" i "di si, lipa", bili su neki od načina na koji su se međusobno oslovljavali. Upravo ovi pozdravi našli su se i na grafitima koji su ekspresno micani. I prije otkrića poruka, Turudiću se zamjeralo njegovo druženje sa Zdravkom Mamićem. 

FOTOGALERIJA Tko je sve glasao za Turudića

Zagreb: Ivan Turudić došao u Banske dvore
1/57
Ključne riječi

Komentara 187

MA
MarasG
14:59 22.03.2024.

teror od strane extremnog ljevicarskog nakota je poceo a njime upravlja zm.

PR
pravednik2
14:13 22.03.2024.

Sa jednim psihopatom na čelu države nije ništa drugo ni očekivati.

ZA
Zagrebčanka
14:23 22.03.2024.

Još samo fale balvani na Pantovčaku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije