Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podaci do 2008.

ProPublica: U Iraku i Afganistanu poginulo ili ranjeno 14 hrvatskih radnika

Irak
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
04.07.2014.
u 10:15

Novinska kuća je prikupila podatke američkog Ministarstva rada, a datiraju još iz siječnja 2008. godine.

U Iraku i Afganistanu poginulo je ili je ranjeno 14 hrvatskih radnika koji su radili za civilne kompanije koje u tim državama rade za vojsku ili civilne institucije, objavila je američka novinska kuća ProPublica.

Novinska kuća je prikupila podatke američkog Ministarstva rada, a datiraju još iz siječnja 2008. godine. Nije navedeno koliko je od 14 ozlijeđenih hrvatskih radnika poginulo, a koliko ih je ranjeno.

SAD ima daleko najveći broj ranjenih i poginulih radnika do siječnja 2008., njih 18 tisuća, a slijedi ga Indija sa 381 poginulim ili ozlijeđenim radnikom. Podatke je ProPublica izvukla iz adresa ozlijeđenih ili poginulih radnika pa se ograđuju da ne mogu garantirati da su podaci o nacionalnosti točni.

Podaci za nama susjedne države kažu da je iz BiH poginulo ili je ranjeno 185 radnika, iz Srbije 39, Crne Gore 69, s Kosova 27, iz Mađarske 40, a Italije 10 radnika.

Kartu poginulih ili ranjenih po državama možete pogledati OVDJE

>>ISIL zauzeo najveće naftno polje u Siriji

>>Ameriku, Iran, Rusiju i Siriju spojili džihadisti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije