Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Propast Schengena koja to nije: Uvijek smo znali da se kontrole mogu vratiti

25.10.2023. u 11:48

Tvrditi da je ulazak Hrvatske u Schengen bio neuspjeh jer se dogodio novi geopolitički zaplet na koji schengenske države članice reagiraju koristeći sasvim legitimne i logične mogućnosti iz schengenskog zakonika - to je kao kad bismo tvrdili da je uspjeh Hrvatske u plasmanu na Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru bio zapravo neuspjeh jer je to prvenstvo bilo otkazano kad se pojavila globalna pandemija.

Komentara 5

ZA
zagabria4
12:32 25.10.2023.

Nije propao Schengen nego je cijeli EU projekat odavno propao. Samo se još pravimo da nije

ST
Staripurger2024
12:53 25.10.2023.

Inače glede ilegalne migracije,RH bi kao Latvija prema Bjelorusiji ,trebala podići ogradu prema BiH od visine 4m,sa bodljikavim žicama i senzorima.Oko 500 km kao velim,Latvija.Latviju je to došlo 150 mil. eura i gradili su je 2 godine.Drastično je pao brojroj ilegalnih prijelaza u Latviju.Tako bi i i RH.Hrvati u BiH imaju dvojnodrzavljanstvo i prelaze legalno.Za građane BiH i Srbije uvesti vize.Trajno rješenhe na razini EU je oštar push back i zabrana azila za ilegalce, usmjeravanje ilegalaca ka kulturološki i vjerski bližim im arapskim zemljama, otvaranje kontroliranih azilskih centara EU u Africi i Aziji.

ST
Staripurger2024
12:54 25.10.2023.

Obićno prenapuhavanje stvari.Kako živim u DE znam jako dobro da su još od terorističkih napada i prvog migrantskog vala 2014/15 kontrolne točke njemačke policije na ulazu iz Austrije u Njemačku,gore iza Passaua npr. Ne zaustavljaju većinu vozila ali moraš proći mimo vrlo polako što u stanovite doba godine kad su praznici stvara gužvu ko naplatne kučice.Ali kontrole putovnica nema.Shengen putnici lakše praze i kontrole na aerodromima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije