Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neuspjeli prosvjed

Propao "ustanak naroda": na Trgu bana Jelačića oko dvjesto ljudi

prosvjedi (1)
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL, Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
Autori: mš/VLM, luc/VLM
29.04.2011.
u 11:57

Građane Zagreba na prosvjed se pozivalo u medijima, dijeljenjem letaka i na jumbo plakatima

Pet minuta prije početka prosvjeda na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu okupilo se manje od 100 ljudi.

Podsjetimo, iz bloka Umirovljenici zajedno, koji stoji iza prosvjeda, najavljeno je najveće protuvladino okupljanje dosad.  Prosvjed je najavljen pod nazivom "Zajedničkim snagama stari i mladi", a trebali bi mu se priključiti nezadovoljni seljaci na čelu sa Sindikatom hrvatskih seljaka Tomislava Pokrovca.

Građane Zagreba na prosvjed se pozivalo u medijima, dijeljenjem letaka i na jumbo plakatima  postavljenim na frekventnim lokacijama širom grada.

Okupljenima, kojih se do 12.30 sati okupilo dvjestotinjak, obratio se Zlatko Klarić,  jedan od organizatora prosvjeda, koji je izrazio žaljenje da se nije okupilo više ljudi jer bi tada Vlada morala otići. Optužio je Vladu za sustavno pljačkanje i varanje umirovljenika, a Hrvatsku stranku umirovljenika (HSU) da su se prodali za jogurt i "frtalj" kruha.

Nešto prije 13 sati prosvjed je završio, a Dean Golubić, jedan od inicijatora prosvjeda, pozvao je građane da se na istom mjestu nađu u nedjelju 1. svibnja, odakle će on u, kako je kazao, nedostatku sindikata, povesti prvosvibanjsku povorku prema Maksimiru.

Komentara 85

OB
-obrisani-
14:16 29.04.2011.

- Jel to ta crvena revolucija s kojom su prijetili? da su barem došli svi organizatori, bilo bi ih više od 200

OB
-obrisani-
14:36 29.04.2011.

Chicago USA odnosno pernar-ti sve znaš

OV
Ovaj
20:49 29.04.2011.

okupili se oni kojima je dosadno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije