Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slab odaziv

Propao referendum za smjenu rumunjskog predsjednika

Basescu (1)
Reuters/Pixsell
30.07.2012.
u 08:36

Referendum za njegovu smjenu nije prošao jer je na njega izašlo 45,9 posto od ukupno 18 milijuna rumunjskih birača, što je manje od 50 posto koliko je potrebno da bi referendum bio valjan.

Traian Basescu ostat će rumunjski predsjednik, javlja BBC. Referendum za njegovu smjenu  nije prošao jer je na njega izašlo 45,9 posto od ukupno 18 milijuna rumunjskih birača, što je manje od 50 posto koliko je potrebno da bi referendum bio valjan.

Basescu, kojeg je suspendirao parlament, zamolio je svoje pristaše da bojkotiraju glasanje. Vlada lijevog centra premijera Victora Ponte optužila je predsjednika desnog centra da je prekoračio ovlasti i miješao se u poslove vlade.

 

Komentara 3

TO
Toni50
09:48 30.07.2012.

Eu ga nije uspijela srediti kako če sada postupiti i koji sistem upottrjebiti je jednostavno i poznato "nači če svjedoke" za korupciju drugi su krali da bi sve njemu dali i razvali opali navali kao po budali !!!

MI
misuratakid
10:27 30.07.2012.

Toni sve si pogrešno povezao - EU ga je spasila jer je ekstremno-ljevičarskoj Vladi koja je htjela smjeniti Predsjednika zabranila da mijenja ustavna pravila o referendumu koja su zahtjevala odziv od preko 50% upisanih u biračke popise. Vlada je istogaga dana izglasala i opoziv predsjednika i pokušala promijeniti referendumska pravila, tako da za opoziv bude dovoljna većina onih koji su izašli na referendum, neovisno o odzivu - kada im je Ustavni Sud to blokirao, njihov pomalo bedasti Premijer zaprijetio je smjenama Sudaca Ustavnog i Vrhovnog Suda - i u tom trenutku je nastupila Europska Unija, podijelila nekoliko edukativnih šamarčina ljevičarskoj Vladi i pod prijetnjom suspenzije rumunjskog članstva u EU zabranila izmjene Zakona o referendumu

DU
Deleted user
12:54 30.07.2012.

Referendum ni je uopce propo on je odrzan,nego ni je bilo dovljno glasaca,za to sto je presjednik posten covjek,i nitko ni je glup protiv obrog glasati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije