Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Po starom

Propao referendum za smjenu načelnika Pučišća

jadrankamen prosvjed (1)
Ivana Ivanović/PIXSELL
06.05.2012.
u 22:36

\"Žene kamene\" zamjeraju načelniku Marinu Kaštelanu što u slučaju Jadrankamena nije stao uz radnike. Na referendum izišlo manje od 50 posto registriranih birača.

 

Nije uspio referendum u Pučišćima za smjenu načelnika kojeg je inicirala Udruga \"Žene kamene\". Na današnje izbore za referendum na birališta je izišlo samo 646 Pučišćana, a da bi uspio trebalo je glasovati 1023 osobe jer je na popisu 2043 birača u Općini Pučišće.

Referendum u Pučišćima u kojima ovih dana zbog Jadrankamena blago rečeno \"vrije\", prvi je referendum održan u u Hrvatskoj za smjenu lokalne vlasti. U Pučišćima će nakon njegovog neuspjeha do daljnjega dužnost načelnika obnašati Marino Kaštelan.

\"Žene kamene\" zahtjev za referendum  podnijele su sakupivši 501 potpis, a naglašavaju kako su nezadovoljne radom načelnika koji u \"slučaju Jadrankamena\" nije stao na stranu radnika, već vlasnika i kapitala. Sam načelnik Marino Kaštelan prije par dana pozvao je mještane Pučišća da referendum bojkotiraju. Očito je uspio!   

Ključne riječi

Komentara 1

CH
chemica
23:46 06.05.2012.

Jedna pravila vrijede za referendum koji raspisuje naša političko lopovska elita, a sasvim druga za referendum na kojem bi građani pripadnike te naše \"elite\" mogli smijeniti. Zaštitila se banda. U EU ćemo po jednim pravilima, a kada treba maknuti takve kao što su Bandić i ovaj iz Pučišća...e to je sasvim drugi par opanaka. Traži se izlazak 50% birača. Što to nisu tražili kod glasanja za ulazak u EU? Je, pa da se liše par iljada eura plaće u Briselu. Znaju ove naše poturice kako se vlada glupom rajom. Na prvom mjestu je osobni interes, a tek onda pokoja mrvica za maloumnike koji su ovo sanjali one tragične devedesete godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije