Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trgovina oružjem

Propalo Zagorčevo svjedočenje videovezom. Imao ton, ali sliku ne

'gradska 23.12.2008. Zagreb,Zupanijski sud u Zagrebu.Sudjenje generalu Vladimir Zagorec za kradju dijamanata. Photo:Antonio Bronic/Vecernji list'
'Antonio Bronic/Vecernji list'
11.08.2010.
u 19:00

Zagorec će ponovno biti saslušan kada u Argentini provjere je li im sve u redu s uređajem za videovezu.

Premda je na traženje Argentine general Vladimir Zagorec jučer doveden iz Remetinca na zagrebački Županijski sud kako bi svjedočio videovezom u postupku koji se u toj zemlji vodi zbog sumnjivih novčanih transakcija početkom devedesetih, a vezanih za trgovinu oružjem u Hrvatskoj koja je tada bila pod embargom, od saslušanja nije bilo ništa.

Naime, Zagorčevo svjedočenje propalo je do daljnjega jer se iz zagrebačkoga Županijskog suda nisu uspjeli povezati videovezom s Argentinom. Preciznije, kako nam je potvrdio glasnogovornik Županijskog suda sudac Krešimir Devčić, videovezom su se uspjeli s Argentinom povezati tonom, ali ne i slikom, pa je Zagorčevo saslušanje odgođeno, a on je vraćen u Remetinec gdje služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog krađe dragulja vrijednih pet milijuna dolara.

Zagorec će ponovno biti saslušan kada u Argentini provjere je li im sve u redu s uređajem za videovezu. Podsjetimo, protiv bivšega argentinskog predsjednika Carlosa Menema već se nekoliko godina vodi postupak zbog optužbi da je prodavao oružje Hrvatskoj dok je bila pod međunarodnim embargom. Menem je uhićen 2001. zbog skandala vezana za isporuku oružja Ekvadoru i Hrvatskoj, a 2002. je demantirao optužbe.

Komentara 16

BO
Bobz
19:46 11.08.2010.

\"Zagorec će ponovno biti saslušan kada u Argentini provjere je li im sve u redu s uređajem za videolink.\" - Da sigurno, svali grešku na drugoga; nesposobnjakovići :)

Avatar zanusi13
zanusi13
20:13 11.08.2010.

Kakva đavolja naprava - \"Uređaj za video-link\", ova definicija je totalni Monty Python i njihova \'Ping Machine\'....lol

MM
Mladen Miletić
23:21 12.08.2010.

misho32 naravno da si u pravu to svi znaju ali to se nesmije tko govoriti i pisati jel nema smisla istina ne koristi nikome i nikada ! Osim toga raja voli treba da ih se ili ispretvorbari ili isharači ilii isto da im se sa mozgom odradi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije