Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon isteka 4 dana

Propali plan napada u Francuskoj: Redi Kriketu iznimno produljen pritvor

vojnik u Parizu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
28.03.2016.
u 15:43

Reda Kriket (34) je u četvrtak uhićen u pariškom predgrađu Boulogne-Billancourt. Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernard Cazeneuve je zatim obznanio da je osujećen uznapredovali plan napada, bez dodatnih pojedinosti.

Glavnom osumnjičeniku u istrazi o propalom atentatu u Francuskoj u četvrtak, Redi Kriketu, iznimno je produljen pritvor nakon isteka 4 dana, objavio je francuski pravosudni izvor. 

Produljenje pritvora se može odrediti samo u slučaju neposredne opasnosti od terorističke akcije ili potreba međunarodne suradnje.

Za drugog osumnjičenika, Anisa O., uhićenog u nedjelju u Rotterdamu, francuski je sud izdao europski uhidbeni nalog, dok su dvojica muškaraca također osumnjičena za veze s Redom Kriket, optužena u Belgiji.

Reda Kriket (34)  je u četvrtak uhićen u pariškom predgrađu Boulogne-Billancourt. Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernard Cazeneuve je zatim obznanio da je osujećen uznapredovali plan napada, bez dodatnih pojedinosti.

Kriket je prošle godine u odsutnosti bio osuđen u procesu protiv jedne džihadističke podružnice, čiji je glavni optuženik Belgijac Abdelhamid Abaud, istaknuti pripadnik frankofonih džihadista IS i osumnjičen kao jedan od organizatora pariških terorističkih napada u studenome prošle godine.

>>Evo zašto islamski teroristi više napadaju Europu od SAD-a

Komentara 1

DA
Darko22
16:55 28.03.2016.

Bit će toga još i sve više, i samo je pitanje vremena kada jedan napad ne uspiju zaustavit, a što ćemo onda ? Onda kada nacional-socijalisti dođu na vlast će se ljevičari i liberali čuditi ko puran glisti kako se to desilo...nacionalizam je gotovo kao prirodni protuotrov za kada narodi previše padnu u degeneraciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije