Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK

Propala ideja o malom Pentagonu preko Save

ante kotromanović,portal
Robert Anić/PIXSELL
02.02.2013.
u 10:06

Računa se da je neuspjeli projekt “hrvatskog Pentagona” stajao kao remont MiG-ova i helikoptera zajedno

Jedna od prvih stvari koju se Ante Kotromanović zarekao napraviti bila je isposlovati povratak MORH-a i Glavnog stožera OSRH u prostore vojnog kompleksa između Zvonimirove i Trga Petra Krešimira IV. u središtu Zagreba.

– Ovoga nema nigdje – govorio je Kotromanović čudeći se odluci prethodnika da se ministarstvo iseli “u žicu”, vojarne “Croatia” na kraju Novog Zagreba.

Vlada RH odobrila je povratak MORH-a i Glavnog stožera i preseljenje će biti obavljeno, planiraju, do 31. ožujka ove godine. Preseljenje je 2010. obavljeno s obrazloženjem da je to po “standardu NATO-a”. No MORH se nikada nije u cijelosti preselio, jedna je trećina “efektiva” ostala u središtu Zagreba. Na ideju preseljenja u vojarnu došao je bivši šef GS OSRH Josip Lucić, a ideju provela vlada J. Kosor. Prostor je ipak bio neadekvatan pa su nastale šale da Lucić želi stvoriti “mali Pentagon”, a tadašnji ministar obrane Branko Vukelić skratiti put iz Karlovca na posao.

Iz prostora MORH-a iselit će Ministarstvo regionalnog razvoja B. Grčića koje odlazi u zgradu PBZ-a u Ulici F. Račkoga. Računa se da je neuspjeli projekt “hrvatskog Pentagona” stajao kao remont MiG-ova i helikoptera zajedno.

>> Uskoro natječaj, prvi MiG-ovi 21 već do početka svibnja na remontu

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar nekakav
nekakav
10:38 02.02.2013.

e vidiš, na slijedećim izborima ja ću sigurno dati glas hdz-u, po prvi puta u mojoj 20-godišnjoj biračkoj karijeri. zašto? nije mi lako, al mi je s druge strane drago da su sad sve maske pale, da se vidi impotencijaa kukurikavaca, totalna nesposobnost na svim razinama. mogli su već za ove lokalne izbore srediti decentralizaciju, ukinuti županije, vratiti stare općine sa svim ondašnjim ovlastima. umjesto toga imamo totalnu centralizaciju ali baš svega. danas doslovno se papir za ispostavu u varaždinu nabavlja u zagrebu i vozi do osijeka, pa onda do varaždina. ne vjerujete? pitajte šofere koji voze iz narodnih novina. sad tek vidimo da ogromnu većinu ljudi je sdp uhljebio u općnama i županijama a ne hdz. kako su nas lagali godinama, da je 560 općina zbog hdz-a. a sad vidimo čiji su to rovovi. ovaj ministar? ni kao vojnik nije bio nešto, ni kao čovjek, pa ne može biti ni kao ministar.

OB
-obrisani-
11:24 02.02.2013.

Pa morao je Kotromanović inzistitrati na preselenju, jer ipak kako bi sam došao do Novog Zagreba i Sarajevske, kada i usred grada zaluta ? Nego ništa se ne hvali kako mu je bilo sa Josipovićem i nekim pantovčakovcima u Munchenu ? Tko nas je tamo više sramotio Predsjednik kao sin Titovog partizana ili ministar kao polupismeni dužnosnik?

SL
slavonac88
11:54 02.02.2013.

Zašto tamo (Sarajevska) nije napravljen studentski kampus? SVI uvjeti su zadovoljeni: - blizina autobusa, tramvaja s kojima za čas dođeš u bilo koji dio grada... + cestovno čvorište za razliku od pripizdine na Borongaju... - postojeće učionice, spavaonice - menzeze - dućani na 5 minuta a oni išli raditi prenamjenu Borongaja.... i utukli novaca i novaca a ovjde su se samo mogli useliti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije