Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ocjena ustavnosti

Propadaju postupci za Juricu, Rončevića, HAC i Podravku?

marinac šestak
Josip Maljak
Autor
Ivanka Toma
04.12.2009.
u 20:45

Branitelji koprivničkih menadžera: Marincu, Šestaku i ostalima u Remetincu uskraćeno je pravo na obranu.

Skupina menadžera, koji su u zatvoru u Remetincu, nema ni minimalne uvjete za pripremu obrane. Spis koji se odnosi na malverzaciju dionicama Podravke već je narastao na oko 10.000 stranica, a treba mu pribrojiti i niz video te audiosnimki.

Istraga i dalje traje, što znači da će se količina dokaznog materijala samo množiti. Podravkini menadžeri Marinac, Šestak, Romac i Pavlović te suvlasnk Fime Horvat, kao i vlasnik SMS-a Mladinić, nemaju ni osnovne uvjete u kojima bi mogli s braniteljima pripremati obranu.

Nisu tu iz kurtoazije
U Remetincu nema dovoljno prostorija za susrete okrivljenika s njihovim braniteljima. Sobe nemaju ni odgovarajuće stolove, stolice... Danas je velik dio dokaza u elektroničkoj formi, no tamo nema računala ni priključaka za internet.... Danas se, po novome Zakonu o kaznenom postupku, sve izjave svjedoka i okrivljenika snimaju, no pritvorenici nemaju mogućnost te snimke pregledati.

U istoj su situaciji kao “podravkaši” i nedavno pritvoreni čelnici HAC-a Prskalo, Lovrinčević, Legac, Kandžija te vlasnik Skladgradnje Žužul. Na ove probleme upozorila je odvjetnica Višnja Drenški-Lasan, koja je u sklopu savjetovanja Udruženja za kazneno pravo i praksu u Opatiji, organiziranog na temu novog ZKP-a, upozorila na neravnopravan položaj obrane po novome zakonu.

– Branitelj ne dolazi u kurtoazni posjetu klijentu u pritvor, već zbog pripreme obrane, a za to ne postoje adekvatni uvjeti – upozorila je V. Drenški-Lasan.

Sve bi palo u vodu
Kada bi Ustavni sud prihvatio prijedlog i ocijenio da je dio odredaba ZKP-a neustavan, svi predmeti koji se vode po novome ZKP-u pali bi u vodu. A po slovu novoga zakona vodi se postupak protiv Rončevića, protiv menadžera Podravke, protiv vodstva HAC-a, protiv Jurice... a po njemu će se istraživati i uloga J. Protege u uništavanju HPB-a.

Ključne riječi

Komentara 45

MB
mbili
08:12 08.12.2009.

Kakav pravni postupak i slična sranja, zna se što lopove slijedi, za njih je prirodna pravda

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
21:20 04.12.2009.

Uf kao sad se na to izvlače... PRVO NEKA VRATE PARE a onda mogu tražiti pravedno suđenje... Pokrali su narod i državu i sad još traže neke posebne uvjete. Stoka trebaju svi na robiju

GA
gabriela
17:42 06.12.2009.

Fakat 1. Svim ovim dripcima je mjesto u zatvoru. Fakat 2. Novi ZKP je KATASTROFA. U pravu su ovi što govore da je obrana u podređenom odnosu na tužiteljstvo. Štoviše, po novom zakonu čak ni sudac ne smije intervenirati akoo vidi neku očitu \"rupu\" u obrani. I tako su nam zatvori puni, ne znam koliko ćemo ih još morati sagraditi da bismo, ne zadovoljili pravdu, nego zadovoljili statistiku koju od nas zahtjeva EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije