Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon dvije godine

Pronašli ukradenu violinu vrijednu više od 10 milijuna kuna

violina
Dusko Jaramaz/PIXSELL
30.07.2013.
u 12:38

Violina je vraćena osiguravajućem društvu koje je izvršilo isplatu nakon krađe, no još nije poznato hoće li biti vraćena glazbenici.

Violinistici Min-Jim Kym prije dvije je godine u kafiću u sjevernom Londonu ukradena je 300 godina stara Stradivarijeva violina vrijedna više od 10 milijuna kuna. Britanska je policija instrument bez gotovo ikakvih oštećenja nedavno pronašla na imanju u Midlandsu, a sreći mlade glazbenice nije bilo kraja.

– Nisam mogla vjerovati. Svaki dan protekle dvije godine osjećala sam krivnju zbog gubitka instrumenta na kojem sam svirala još od tinejdžerskih dana, izjavila je glazbenica.

Policija je mislila kako se otuđena violina nalazi u Bugarskoj, no pokazalo se kako je riječ o replici, javlja BBC.

– Smatrao sam kako će violinu kao raritet biti nemoguće prodati jer bi trgovci umjetninama lako mogli shvatiti da je riječ o ukradenom instrumentu, rekao je detektiv Simon Taylor koji je predvodio potragu.

Violina je vraćena osiguravajućem društvu koje je izvršilo isplatu nakon krađe, no još nije poznato hoće li biti vraćena glazbenici.

>> Policija pronašla ukradeni bas i vratila ga "čika" Matiji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije