Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svratio do jokera

Pronašli smo Keruma: Split u kolapsu, on na posao ne dolazi

'11.09.2012., Split - Gradonacelnik Zeljko Kerum po izlasku iz kuce malo prije devet sati sjeo je u automobil i otisao.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/3
12.09.2012.
u 07:30

Splitski gradonačelnik iz kuće je izišao u 8.45 sati, odvezao se do centra Joker, a potom se Passatom uputio izvan grada.

Gdje je Željko Kerum? Pitanje koje je aktualno već tri godine opet je u žarištu zanimanja Splićana. Na njegovu radnom mjestu, u Banovini, ne pamte kada su ga zadnji put vidjeli. Po gradu ga isto nema. Istina, svako malo se ukaže kao Ukleti Holandez pa ga je netko vidio na piću kod prijatelja Ivice Livaje, u kafiću u Jokeru, u Marmontovoj sa sinom Franom, ali u matičnu luku, zgradu gradske uprave, nikako da uplovi.

Spas posrnulog carstva

U utorak su ga ulovili naši fotoreporteri. Oko 8.45 sati ušao je u crni Passat, odvezao se do centra Joker i ubrzo otprašio prema izlazu iz grada. Izgleda da je pred njim dulje putovanje. Skinuo je sako prije polaska. Zlobnici tvrde, ide u Zagreb po bankama žicati kredite za spas posrnulog carstva. Navodno je i prošlog tjedna tim poslom bio u metropoli. Do njega je nemoguće doći, promijenio je broj mobitela. Njegovi politički protivnici, primjerice Ivo Baldasar iz SDP-a, tvrde kako ga službenici iz Banovine traže po gradu kada treba nešto potpisati.

A mandat je započeo nakon neprospavane noći u kojoj se slavila pobjeda špijunirajući s Joškom Svagušom kada zaposlenici Gradske uprave dolaze na posao! Prije izbora pojavljivao se posvuda i nepozvan jer će, govorio je, postati gradonačelnik pa ga sve u gradu zanima. Danas vrište naslovi "Split pred ovrhom", banke prijete gradskoj blagajni, u grad dolazi potpredsjednik Vlade uvjeriti se koliko je stanje alarmantno, a gradonačelnika i dalje nema.

Rugaju nam se svi

Sanja Bilač iz HDZ-a kaže da se Kerum dosad rugao Splitu, a sada i Vladi RH.

– Sada se i SDP-ova vlada i Kerum zajedno rugaju Splitu spašavajući privatne tvrtke na štetu grada – kaže Bilač. Naime, Split je zbog nesagrađenog tornja u Spaladium areni mogao blokirati Konstruktor i IGH. To nije učinio, a naravno da i gradonačelnik-poduzetnik ima poslove s njima. No, ima ih s mnogima, što se znalo i prije no što je izabran.

Doznajemo da u Grad ne dolazi ni Nevenka Bečić, koja je kao predsjednica Gradskog vijeća prije često svraćala. Novinari su Keruma zadnji put službeno sreli na sjednici Vijeća u srpnju kada je osuo paljbu na Andabaka i zaprijetio da Brbić neće biti šef Hajduka. Već sutradan, Brbić je izabran, a dogradonačelnica Anđelka Visković s novim je predsjednikom iz svečane lože gledala susret protiv Skonta. Kao da njezin šef dan prije nije upao na Poljud i istjerao ga iz ureda. Izgleda da ni ona Keruma više ne shvaća ozbiljno.

Ključne riječi

Komentara 129

Avatar KradeZe20HDZ
KradeZe20HDZ
07:39 12.09.2012.

Ne dirajte nam Keruma, on je jedan od naših najnajnaj poštenijih u stranci i želimo ga opet za Gradonaćelnika Splita

AM
a_morte_i_rossi
07:43 12.09.2012.

sako na kanotijeri i toaletniu ruci! suvremena hrvatska umjetnost!!! za to ga treba nagraditi

KS
kumpir salata
08:11 12.09.2012.

daj vise ga corkirajte

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije