Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izgubili se

Pronašli planinara (75) na Biokovu, u tijeku spašavanje

HGSS
Tino Jurić
07.09.2010.
u 12:19

Planinar je živ i u dobrom je zdravstvenom stanju. Po svemu sudeći, planinari su se razišli i više nisu mogli naći jedan drugoga.

Dvoje starijih planinara nisu se vratili s Biokova na području između Vrgorca i Živogošća, dojavljeno je jutros Gorskoj službi spašavanja. U akciju su se odmah uključili pripadnici HGSS-a Makarska i Split, dežurna letačka ekipa HGSS-a te helikopter i posada Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva.

Na Biokovo se jučer uputilo troje planinara. Rastali su se u večernjim satima na vršnom grebenu Biokova u blizini vrha Velika Kapela. Treći član grupe uspio se spustiti u dolinu i zatražiti pomoć.

Ujutro je u jednome nepristupačnom dolcu pronađena 74-godišnja planinarka. Izvučena je na cestu, no s obzirom na to da je dehidrirala i potpuno dezorijentirana, ne može dati informacije o drugom planinaru, 75-godišnjaku.

Potraga se nastavila, a u nju su se uključile nove snage HGSS-a sa psima.

Potraga se nastavila iz zemlje i zraka te je u 12.15 sati iz helikoptera otkriven položaj izgubljenog planinara. U tijeku je njegovo spašavanje. Spasioci će se spustiti do njega iz helikoptera i zbrinuti ga.

Planinar je živ i u dobrom je zdravstvenom stanju. Po svemu sudeći, planinari su se razišli i više nisu mogli naći jedan drugoga, izvijestili su iz HGSS-a.

 

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
13:51 07.09.2010.

Neka im stave putokaze svako 300 metara na Biokovu. Jeftinije nego ih stalno spašavati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije