Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čudesna priča

Pronašao obitelj nakon 25 godina uz pomoć Google Eartha!

Saroo Brierley
YouTube
18.10.2013.
u 19:40

Prije 27 godina, dječak Saroo Munshi Khan slučajno je zaspao u vlaku u Indiji

Prije 27 godina, dječak Saroo Munshi Khan slučajno je zaspao u vlaku u Indiji. Probudio se nekoliko sati poslije, sam i na nepoznatom mjestu, 1500 kilometara udaljen od kuće.

Uskoro je završio u sirotištu, gdje ga je usvojila australska obitelj.

Otada je Saroo tražio prave roditelje i želio znati odakle potječe. Nakon četvrt stoljeća, uz pomoć Google Eartha, uspio ih je pronaći. Google alati omogućili su mu da suzi područje na karti za koje je vjerovao da je prošao. Potom je potražio poznate vizure i uspio.

Doputovao je u taj kraj i tamošnjim stanovnicima ispričao što mu se dogodilo, a oni su mu pomogli pronaći obitelj – majku, sestru i brata koji su još živi.

>>Google Street View snimio tijelo mrtve djevojke u kamionetu?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije