Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Ivić:

'Prijete mi isti oni koji stoje iza ubojstva mog brata'

Zagreb: Automobil u kojem se nalazio eksploziv u trgovini automobilima Ivić Cars
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/9
26.08.2019.
u 18:17

- Nakon što mi je brat ubijen, dobivao sam prijetnje. Prijavio sam to policiji. Rođak mi je pretučen, a prije toga policiji smo prijavljivali da se priča kako će biti napadnut. Moj je dojam da oni ništa od tih naših prijava nisu ozbiljno shvaćali. Rekao sam im na koga sumnjam. Čak sam tražio i policijsku zaštitu, no odbili su me – kaže Ivić.

Sve sam i do sada prijavljivao policiji, no oni su mi govorili da se smirim. Pa kako da se smirim kada sam našao metak, slali su mi prijeteće poruke, ubili su mi brata, a sada sam našao i dva i pol kilograma vojnog eksploziva u automobilu?! Da su me htjeli ubiti, pa mogli su to i s 200 grama eksploziva, a ne ovako. Pa to nije ni atentat, nego terorizam – kaže Ivica Ivić, vlasnik Ivić Carsa, koji je u nedjelju u svojem vozilu u zagrebačkom Susedgradu našao dva i pol kilograma vojnog eksploziva. 

Čistio automobil 

Sreća u nesreći je da vozilo nije eksplodiralo, a Ivić je objasnio kako je eksploziv uopće otkrio. 

– Bavim se uvozom rabljenih automobila koji prije prodaje idu automehaničaru. U subotu me mehaničar nazvao da dođem po vozilo, a ja sam ga u nedjelju odlučio očistiti prije nego što ga stavim u oglas. Dok sam ga čistio, otraga gdje stoji stražnja guma našao sam nekakvih pet zamotuljaka koji su izgledali kao vakuumirane kobasice. Imali su neke oznake na ćirilici. Izvadio sam to, no vrag mi nije dao mira pa sam ipak išao pogledati što te oznake znače, a kada sam to popipao, shvatio sam da je jako mekano. Kada sam shvatio da je to eksploziv, pozvao sam policiju

Policija je u nedjelju poslijepodne obavila očevid, a jučer su samo priopćili da je oko 18 sati u BMW-u na Samoborskoj cesti nađen eksploziv. Nisu precizirali o kakvom je eksplozivu riječ niti su iznijeli više detalja, navodeći da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

No Ivić je jučer za medije progovorio o tome što je nađeno u njegovu vozilu, a ponovio je i da mu se opetovano prijeti. Njegov brat Stipan Ivić (37) ubijen je u svibnju 2017. pred noćnim klubom Element, a njegov ubojica Mirko Marić za to ubojstvo osuđen je u lipnju 2018. na 10 godina zatvora. Tijekom tog suđenja doznalo se i da je ubojstvo Stipana Ivića bilo kulminacija sukoba između obitelji Ivić i ljudi povezanih s Mirkom Marićem. Stoga nije ni čudo što Ivica Ivić smatra da je ubojstvo njegova brata povezano s onim što se njemu događa.

Tražio zaštitu

– Nakon što mi je brat ubijen, dobivao sam prijetnje. Prijavio sam to policiji. Rođak mi je pretučen, a prije toga policiji smo prijavljivali da se priča kako će biti napadnut. Moj je dojam da oni ništa od tih naših prijava nisu ozbiljno shvaćali. Rekao sam im na koga sumnjam. Čak sam tražio i policijsku zaštitu, no odbili su me – kaže Ivić.

Objašnjava da mu se zbog svega što se događa njegovoj obitelji narušila i kvaliteta života jer je morao zatvoriti klub i kafić koji
je imao, a sada strahuje za živote svoje i bratove djece.

– Moja je majka na samrti od brige, jer joj je jedan sin ubijen, a drugom prijete. Bojim se za živote svoje i bratove djece, ali i djece koja dolaze na trening u moj kick boks klub. Pa da je ovo što je bilo u automobilu eksplodiralo u mojoj ulici, pola kvarta više ne bi bilo. I mislim da oni koji stoje iza ovoga neće stati jer oni ne biraju sredstva, što sam rekao i policiji – kaže Ivić.

Kaže i da su mu u policiji rekli da bi uskoro mogli doći do osobe koja je mu postavila eksploziv u BMW. Hoće li to uistinu tako biti, tek će se vidjeti, a logično bi bil i da policija ponovno istraži prijetnje koje im je Ivić, kako tvrdi, opetovano prijavio.

Komentara 9

LI
liliZG
13:29 26.08.2019.

samo da u tim prepucavanjima ne poginu slučajni prolaznici.

DU
Deleted user
15:09 26.08.2019.

Tko nema putra na glavi, ne mora se bojati da bu mu netko postavil dinamit pod auto... Prema tome.....

ZA
zagabria2
15:15 26.08.2019.

Nek se roka ekipa, jedni zaslužuju druge. Državasamo treba brinuti da ne diraju obične građane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije