Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stradao pod lavinom

Pronađeno je tijelo preminulog alpiniste Edvarda Retelja

edvard retelj (1)
Foto: Privatni album
1/12
24.02.2013.
u 08:56

HGSS javlja da je njegovo tijelo pronađeno u podnožju 75-metarske litice preko koje je prošla lavina, na nadmorskoj visini od oko 1.100 metara.

Nakon višesatnih napora gorskih spašavatelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, u 14. 50 sati pronađeno je tijelo alpinista Edvarda Retelja (52) koji je jučer poslijepodne stradao u lavini, javili su iz HGSS-a. 

Tijelo alpinista i dugogodišnjeg gorskog spašavatelja nakon očevida će se transportirati u dolinu.

HGSS javlja da je njegovo tijelo pronađeno u podnožju 75-metarske litice preko koje je prošla lavina, na nadmorskoj visini od oko 1.100 metara.

- Markirao ga je potražni pas HGSS-a Aki, a ubrzo potom spašavatelji su ispod snijega pronašli i tijelo. Izražavamo iskrenu sućut Edinoj obitelji - poručuju GSS-ovci.

Preko 130 članova Hrvatske gorske službe spašavanja i kolega iz susjedne BiH intenzivno je tragalo za četvrtim, posljednjim alpinistom skupine koju je jučer na Kamešnici zatrpala lavina. Spašavatelji su tragali za 52- godišnjim Edvardom Reteljom uz pomoć uređaja za detektiranje metala te uz pomoć pasa tragača.

- Lavina je bila puno jačeg intenziteta nego smo prvotno mislili. Radi se o velikoj lavini koja je duga 1000 metara i široka 150 metara. Počela je na vrhu Kamešnice, na samom grebenu  i spustila se u dužinu od jednog kilometra sve do podnožja, što govori o jačini intenziteta lavine. Alpinisti koji su joj se našli na putu "preletjeli" su i preko "skoka" od 50- 60 metara, rekao je jutros za Vecernji.hr pročelnik splitskog HGSS-a Vinko Prizmić.  Jedan od jučer pronađenih alpinista zadobio je teške ozljede, no nijedan od pronađene trojice alpinista koji su preživjeli nalet lavine, nije u životnoj opasnosti, dodao je Prizmić.

>>Još uvijek nema traga četvrtom alpinistu stradalom na Kamešnici

Komentara 1

FU
furest
09:41 25.02.2013.

tko ce platiti potragu helikopter , pa naravno svi mi , ni 10 puta bogatije drzave to ne rade , ljude treba spasavati , ali ako su to neciji hirovi onda to treba naplatiti kao svakom normalnom drusstvu , aliali sto je kod nas normalno evo npr sada ministar Jakovina s nasim novcima ce platiti pokvareno mljeko privatnicima koji su sami krivi ako hrane krave s pokvarenom hranom , normalno bi bilo da oni jos i plate kaznu jer su svjesno trovali potrosace , a ti privatnici dobijaju poticaje voze traktore od 100000 eura imaju kapitala od nekoliko milijuna eura i sada im drustvo placa gubitke zbog neuspjele prevare

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije