Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužan kraj

Pronađeno tijelo dvogodišnjaka kojeg je u Disneyevom resortu zgrabio aligator

Aligator
Foto: Ilustracija: DPA/PIXSELL
15.06.2016.
u 23:38

Dječak se vjerojatno utopio, a točan uzrok smrti biti će poznat nakon provedene obdukcije. Tijelo je pronađeno u vodi nedaleko od mjesta na kojem je dječak nestao

Nakon više od 15 sati potrage pronađeno je tijelo dvogodišnjeg dječaka kojeg je jučer navečer zgrabio aligator i odvukao s obale u Walt Disney World Resortu na Floridi, potvrdio je šerif okruga Orange Jerry Demings.

Dječak se vjerojatno utopio, a točan uzrok smrti biti će poznat nakon provedene obdukcije. Tijelo je pronađeno u vodi nedaleko od mjesta na kojem je dječak nestao, javlja CNN.

Nick Wiley iz udruge za zaštitu divljih životinja kazao je da postoji mogućnost da je aligator koji je napao dječaka već uhvaćen. - Trenutno utvrđujemo jesmo li iz jezera maknuli aligatora koji je bio uključen u napad- rekao je Wiley. 

Podsjetimo, strašna tragedija dogodila se nakon što je dječak s roditeljima bio u otvorenom kinu. U jednom trenutku mališan je ušao u plićak. Očajni roditelji i drugi svjedoci pokušali su ga spasiti, ali bez uspjeha. Njegov otac skočio je u vodu i pokušao osloboditi dječaka iz ralja opasnog grabežljivca, no bilo je prekasno. 

Aligator ga je odvukao ispod površine. Laguna je povezana sa serijom kanala koji se spajaju s velikim vodenim površinama. Potraga za dječakom počela je odmah, a policiji su se u potrazi priključili i brodovi iz Disneyjevog resorta. Više od 50 službenika šerifovog ureda pokušavali su pronaći tijelo dvogodišnjaka.

Policija je priopćila i kako su u potrazi za dječakom u kanalima pronađena četiri aligatora. Na obalama lagune stoji natpis ‘zabranjeno plivanje’. Inače,  aligatori žive diljem Floride i jedan su od ključnih stanovnika njihovih močvara, rijeka i jezera. Od 1948. godine u napadima aligatora stradalo je 257 osoba, a njih 23 u napadima je izgubilo život. 

>>Dječaka (2) aligator odvukao u lagunu u Disneyevom hotelu, otac ga pokušao iščupati

Komentara 2

NI
Nik123
07:25 16.06.2016.

Roditelji su s dvogodisnjim djetetom gledali film pored kanala s aligatorima i toliko su se zablejali u film da nisu shvatili da je mali usao k njima? Opet ce zivotinja nastradati zbog nepaznje nesposobnih roditelja.

VE
vecernji55
08:40 16.06.2016.

Strasno ☹️

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije