Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVIČAN ZLOČIN U ENGLESKOJ

Na sudu otkriveni detalji o medicinskoj sestri optuženoj za ubojstvo sedam beba: 'Ja sam užasno zla osoba'

pretraga kuće Lucy Letby
Foto: PA/Pixsell
1/4
13.10.2022.
u 16:52

Riječi "nada, panika i strah" bile su, između ostalog, nagurane na komadu papira, na kojem je pisalo i: "Nikad neću imati djecu niti se udati"

Medicinska sestra iz Engleske Lucy Letby (32), uhićena pod sumnjom da je ubila sedam beba, napisala je više poruka, a u jednoj od njih stoji: "Ja sam zla, ja sam ovo učinila". Kako je rečeno na sudu, rukom pisane poruke pronađene su u njezinu domu. 

Na drugoj poruci, koju je policija pronašla, pisalo je: "Ne zaslužujem živjeti. Ubila sam ih namjerno jer nisam dovoljno dobra. Ja sam užasno zla osoba". 

Riječi "nada, panika i strah" bile su, između ostalog, nagurane na komadu papira, na kojem je pisalo i: "Nikad neću imati djecu niti se udati", piše Daily Mail.

Dokazi su se pojavili četvrtog dana njezina suđenja, gdje je optužena za sedam ubojstava i pokušaj ubojstva deset drugih beba u bolnici Grofica od Chestera ubrizgavanjem zraka, mlijeka, inzulina ili drugih tekućina poput fiziološke otopine. Ona negira sve 22 optužbe.

Suđenje Lucy Letby
Foto: Elizabeth Cook/PRESS ASSOCIATION

Letby je fotografirala dvije od tri trojke kako leže mrtve zajedno u krevetiću nakon što ih je ubila. Medicinska sestra također je provela vrijeme tješeći njihove roditelje nakon što je navodno ubrizgala zrak u tijela beba.

Jedan je liječnik razgovarao s Letby prije nego što je jedna beba umrla, predviđajući njezino preživljavanje, pa se iznenadio kada je medicinska sestra odgovorila: "Neće otići živ odavde, zar ne?", rečeno je na suđenju za ubojstvo.

Mrtvozornik je zabilježio smrt bebe kao "prerano rođenje", ali neovisni stručnjaci, koji su bili zaduženi za pregled slučaja, rekli su da je najvjerojatniji uzrok bio zrak ubrizgan u njegov želudac koji je ugrozio njegovo disanje.

Povećan broj smrtnih slučajeva u bolnici, podsjetimo, primijetili su bolnički konzultanti. Također, liječnici su shvatili da bebe koje su kolabirale "nisu reagirale na odgovarajuću i pravovremenu reanimaciju".

- Prije siječnja 2015., statistički podaci o mortalitetu beba u neonatalnoj jedinici Countess of Chester bili su usporedivi s drugim sličnim jedinicama. Međutim, tijekom sljedećih 18 mjeseci, došlo je do značajnog porasta u broju beba koje su umirale i u broju ozbiljnih katastrofalnih kolapsa - rekao je ranije tužitelj Nick Johnson

VIDEO Ljekarnici upozoravaju: Ove lijekove nikako nemojte piti uz jutarnju kavu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije