Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobična glazba

Pronađene izgubljene snimke otkrile što je to čula posada Apolla 10 prilikom leta oko Mjeseca

NASA
Foto: Bloomsbury Auctions
1/3
21.02.2016.
u 12:18

Te 1969. godine letom u blizini Mjeseca izgubili su kontakt sa Zemljom na sat vremena. Javnost je obaviještena da je misija prošla uspješno, međutim skoro četiri desetljeća nakon pronađene su izgubljene snimke

Šezdest dana prije nego li je Apollo 11 sletio na Mjesec,  posada Apolla 10 približila se tamnoj strani Mjeseca, a pri ulasku u lunarnu orbitu čula je neobične zvukove slične glazbi na radiju.

Te 1969. godine letom u blizini Mjeseca izgubili su kontakt sa Zemljom na sat vremena. Javnost je obaviještena da je misija prošla uspješno, međutim skoro četiri desetljeća nakon pronađene su izgubljene snimke s neobičnim sadržajem.

Snimke sadrže navodno i vanzemaljske zvukove glazbe radija posade, kako tvrdi Huffington Post.

Pročitajte snimljen razgovor između austronauta:

- Zvuči kao svemirska glazba. Čuješ li to? Zvuči poput zviždanja, svakako neobična glazba! - komentiraju iznenađeni članovi posade.

 

Prijenos neobjašnjive glazbe trajao je skoro sat vremena. Austronauti su htjeli obavijestiti nadležne o situaciji netom prije ponovnog uspostavljanja radijske veze sa Zemljom.

- Posada Apolla 10 navikla je na takve zvukove. Logika mi nalaže ukoliko je nešto snimljeno, onda je nešto tamo i bilo - tvrdi astronaut Apolla 15 Al Worden.

Do 2008. godine informacije o NASA-inoj misiji arhivirane su i držane u tajnosti. Worden je prokomentirao da je neupitno propitkivanje što se stvarno dogodilo.

- Ako se nalaziš iza Mjeseca i čuješ neobične zvukove na radiju, a blokiran je pristup Zemlji, o čemu bi se onda moglo raditi? - pita se Al.

Rekao je kako postoje i slični događaji kada bi austronauti čuli ili vidjeli neobične pojave u svemiru, međutim ovaj je poseban jer postoji audio-dokaz, barem tako tvrdi NASA.

Ključne riječi

Komentara 43

Avatar Honduras
Honduras
13:48 21.02.2016.

"Šezdest dana prije približavanja tamnoj strani Mjeseca posada Apolla 10 pri ulasku u lunarnu orbitu čula je neobične zvukove slične glazbi na radiju." - 60 dana??? na čemu je ovaj novinar?pa nije let trajao dva mjeseca... strava od novinarstva

DU
Deleted user
13:30 21.02.2016.

"Vanzemaljski zvukovi glazbe radija posade"?! Jesenti milu bigulicu, opet se netko od Večernjakovaca, po tko zna koji već put, izgubio u prijevodu (možda i sama dična novinarska poslenica Solar Andreica). Ne'š ti stručnosti! Čak su se i Maras Gogo, Vrdoljak Ivek i Jakovina Tićo izražavali jasnije dok su nas "resorski" usrećivali.

JH
Jasna Horvat
13:51 21.02.2016.

Impresivna je količina budalaština u ovom članku. Prilikom leta oko mjeseca komandni modul u svakom krugu ostaje bez kontakta sa zemljom dok je sa druge, tamne strane mjeseca, a nije kako se iz članka može zaključiti ostala bez tona, radi glazbe. Cijela ekspedicija je trajala šest dana, prema tome, vrijeme navedeno u članku je netočno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije