Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOSNA I HERCEGOVINA

Pronađena nova masovna grobnica: Žrtve su možda i iz Srebrenice

MASOVNA GROBNICA
Foto: Općina Lovas
11.07.2019.
u 18:12

Iskapanje će se nastaviti i narednih dana, a zbog nepristupačnog terena morat će se dovest specijalne mašine

Na području općine Višegrad u susjednoj Bosni i Hercegovini prilikom ekshumacije pronađena je masovna grobnica, prenosi klix.ba.

U grobnici su pronađeni posmrtni ostaci koji vjerojatno pripadaju žrtvama koje su likvidirane 1992. u Višegradu, a postoji mogućnost da se tu nalaze i žrtve iz Srebrenice nastradale 1995. godine.

- Jučer su pronađeni prvi posmrtni ostaci, a pretpostavlja se da se na tom lokalitetu nalazi masovna grobnica. Potraga je otežana zbog miniranog i nepristupačnog terena. To područje je nakon skrivanja tijela minirano, a grobnica se, pretpostavlja se, nalazi ispod ogromnog kamenja koje se na nju sručilo nakon eksplozije dinamita - rekla je glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH.

Ekshumacija će se nastaviti i narednih dana i to tako što će kamenje iznad grobnice biti razbijano specijalnim mašinama.

Na mjesnom groblju u Selcima Đakovačkim pokopana Blaženka Poplašen

Komentara 8

GI
Gips
00:02 12.07.2019.

Na srpskim portalima piše da se sumnja na masovno samoubojstvo

BA
bakulušić
10:37 12.07.2019.

Temelji takozvane Republike Srpske!

DU
Deleted user
11:34 12.07.2019.

Tako je nastala genocidna tvorevina RS. Sado se u RS i nista ne sadi nit se kopa, jer mogli bi naci temelje svog entiteta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije