Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ni krivi ni dužni

Promrzli i pokisli srednjoškolci uzalud čekali prijevoz do škola

'12.4.2010-Petrinja-Djaci se snalaze na svakakve nacine pri putovanju u skolu a koriste i druge linije slavijatransa Photo: Miroslav Santek/PIXSELL'
'Miroslav Santek/PIXSELL'
12.04.2010.
u 17:05

Direktor Slavijatransa Miljenko Stuhne ne popušta dok "divljaštvo taksija ne završi", a u Gradu Petrinji kažu da su sve za što su mjerodavni već učinili

U srednje škole u Sisku jučer su iz Petrinje doputovali prorijeđeni učenici. Nakon uskrsnih praznika, u hladno kišno jutro uzalud su čekali autobusni prijevoz. Slavijatrans je održao obećanje da neće voziti sve dok se na stajalištama zaustavljaju taksisti i ukrcavaju putnike.

Neki đaci nisu ni znali da autobusi ne voze. Uz nekoliko odraslih putnika, ukrcali su se u dva Slavijatransova "prolazna" autobusa, na međugradskoj liniji iz Topuskog i Kostajnice preko Siska do Zagreba.

– U školu ne možemo, sada ćemo na kavu, pa kući. Roditelji će ispričati nedolazak – rekla je skupina mladića, učenika Industrijske škole. Nisu razmišljali što će dalje u tjednu potraje li "embargo" Slavijatransa.

– Pola moga razreda putnici su Slavijatransa i morat ćemo se snalaziti. Danas smo zatečeni, nismo mislili da će propasti odlazak u školu – rekao je Nenad Žarković. Učenik Ugostiteljske škole Dario Milić jučer je također izostao, ali danas već mora na obaveznu kuharsku praksu u restoran "Barun".

– Ovo je sramota, nije shvatljivo ni razumljivo! Bez obzira na to tko je prav ili kriv, Petrinja nikako nije smjela ostati bez lokalnog prijevoza. Jutros sam na stanicu došao sa sinom Benjaminom, a u podne ću dopratiti i kćer Nikolinu, oboje učenika u dvosmjenskoj nastavi Ekonomske škole – nered u prometovanju osudio je njihov otac Stjepan Graho.

Tri taksi koncesionara cijeli dan pojačano su kružila između dva grada. Obrti Dubravka Obradovića, Sebastijana Gusića i Nikole Marjanovića prometuju sa sedam vozila, oslabljeni su za Marijana Gržina, koji je odjavio koncesiju zbog odlaska u mirovinu.

– Iz svoje nadležnosti Grad je sve učinio – rekao je gradonačelnik Željko Nenadić.

– S divljaštvom taksista nije se dogodilo ništa novoga ni bitnoga, mi ne vozimo do daljnjega – ponovio je i jučer Miljenko Stuhne, većinski vlasnik i direktor Slavijatransa. Tijekom dva vikenda tvrtka je ipak prometovala, navodno da zadrži dopusnicu, bez prekida duljeg od pet dana. Stuhne nije htio komentirati takve tvrdnje, kao ni činjenicu da školarci ni krivi ni dužni u ovom sporu sada ispaštaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije