Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Promjenom zakona smrt poskupljuje

20.03.2018.
u 00:05

A dođe li do usvajanja izmjena, upozoravaju neki, moglo bi biti i raznih poskupljenja koja će biti svaljena na leđa, a koga drugog, nego građana.

Je li točno da se komunalna poduzeća za održavanje groblja više neće moći baviti prodajom pogrebne opreme, vijenaca, osmrtnica (ukratko, organizacijom pogreba), već će to obavljati privatna poduzeća, što znači pogodovanje bogaćenju privatnika? Posljedično, hoće li to dovesti do poskupljenja godišnjih grobnih naknada i grobnih mjesta?

Pitanja su to koja se nameću nakon informacija da se spremaju izmjene Zakona o komunalnom gospodarstvu (regulira održavanje cesta, zelenih površina, groblja, javne rasvjete, građevina javne namjene i čistoću javnih površina). Prijedlog izmjena navedenog Zakona očekuje drugo čitanje u Saboru pa bi zastupnici o svemu mogli odlučivati prije svog ljetnog raspuštanja. A dođe li do usvajanja izmjena, upozoravaju neki, moglo bi biti i raznih poskupljenja koja će biti svaljena na leđa, a koga drugog, nego građana

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Kako je Riječka luka izgubila bitku s Koprom

>>Kazne za kraći radni staž - ranije mirovine i 18 posto niže

>>Krešo Beljak: Na kraju će svi u HDZ-u glasovati za ratifikaciju Istanbulske konvencije

>>Putinu pet godina da pronađe nasljednika

>>Napad u KB-u Dubrava - Uvode se zaštitari i videonadzor u hitnim službama

>>Dar čitateljima - veganska kuharica

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
22:42 19.03.2018.

Znam samo da je Ana Brnabić zgrožena činjenicom kako je Smederevska Palanka iako nadomak Beogradu u gubitku 3 milijarde dinara a 19 komunalnih poduzeća posluje sa gubitkom te su uveli restrikciju vode.Budžet grada u blokadi još od davne 2012. godine.Smrt je jedina stvar koju se ne kani kredititirati možda je vrijeme da se i o tome razmisli?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije