Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM
Povratak na članak

Promjene u zdravstvu: Sestre će reanimirati, participacija do 4000 kn

U ožujku počinje edukacija medicinskih sestara za hitne timove 2

Komentari 12

Avatar nekakav
nekakav
08:08 07.01.2019.

što napraviti? što mi u biti želimo? vrhunsku uslugu za malo para, ili dostojnu uslugu na normalni novac? naši liječnici mjesečno uberu do 20.000 kuna svaki, pustite vi njihove fore o 'plaći', oni imaju plaćeno i pasivno dežurstvo, kad doma spavaju imaju višu stanicu nego vi kad radite. u odnosu na prosjek u zemlji, liječnici su debelo preplaćeni i svaki ministar im se uvuče još dublje... ne mogu se oni po primanjima uspoređivati samo sa italijom i austrijom, švicarskom, jer treba onda usporediti i kako tamo doktori dolaze do titule, kako se školuju, pa priča dobije i zanimljivo dodatak. i ne, ne može se sa 70 kuna mjesečno dopunskog ostvariti enormno bolja usluga, ne može ti radi 70 kuna dopunskog dobiti tolku uslugu. zamisli, mjesečno ti država uzme npr. 1.500 kuna za zdravstveno, plaćaš sve, a netko sa tih 70 kn dopunskog ne plati skoro pa ništa. nije ni čudo da je zdravstvo u gubicima, kad se troši na sve strane. otkud se pokrije razlika? tih 70 kuna je ništa, 20% cijene usluge je ponekad i 20.000 kuna, pa da vidim ja tog ekonoma koji će sa uplata od 70 kuna financirati 'oslobođenja'. tropi se novac iz osnovnog, obaveznog, osiguranja, on je baza za sve ove igre! ukinimo 'besplatne' lijekove, nek si ih plaćaju, ionak se 90% antibiotika nepotrebno propisuje, i onda baca. zdravstvo nije biznis, s tim treba početi. ako jest, e onda me pustite da svoj novac sam raspodijelim.

VL
DU
Deleted user
21:17 06.01.2019.

Ako USA ima rješenje za Hrvatsku onda treba što prije poslati 12 F-16 Block 70. Sve drugo je prevara i laž, osim boljih.

VL
TA
Tarantula
07:25 07.01.2019.

Ako hoćete LNG terminal onda ćete nam omogućiti kupovinu adekvatnih aviona ne starijih od 15 godina!

VL
DI
Direkt
00:25 07.01.2019.

Dvoje male djece iz Metkovića pokopano je jer u Hitnoj pomoći u više navrata nisu prepoznali u kakvom su stanju i još uvijek traju puste rasprave o tome je li negdje uopće bilo greške.A šefica Hitne dr. Marijana Matić usuđuje se izjaviti da je kod ove posljednje smrti djeteta kriva ”sudbina”, ta ”zašto mislite da je netko zakazao?”Na isti način istupa i dr. Lada Zibar, predsjednica Povjerenstva za medicinsku etiku, suočena s viješću da su u dva tjedna građani prijavili 72 slučaja podmićivanja liječnika. – Svatko može doći i nekoga optužiti – kaže hladnokrvna etičarka Zibar. Da.Narod magaraca. Plaćaj sve to i trpi.

VL
ST
stefj
00:31 07.01.2019.

Zdravstvo? Jedina reforma zdravstva je vaučerizacija i stavljanje HZZO-a na tržište s ostalim osiguranjima. U roku keks bi nestalo lista čekanja, a i lijekovi bi pojeftinili budući da rok plaćanja ne bi bio 3 godine... No umjesto toga, ova vlada se odlučila bacati još više novaca u tu rupu bez dna zvanu HZZO...

VL
LA
larala
00:04 07.01.2019.

privatizacija i koncesije liječnika su najveća glupost koja postoji. LOM-ovi vuku novac iz zdravstva za zdrave a, uskraćuju zdravstvenu skrb bolesnima. uz sve to rade kako hoće i što hoće. Sistem ne radi ništa a, novac dolazi, ponovo blagoslovljen od ministra zdravstva koji bi besramno još povećao izdvajanja za zdravstvo da paraziti bolje žive.

VL
PR
prajdali100
23:30 06.01.2019.

Odlično ! Povoljno nam ponudite F18 stare 10- tak godina.Da ste nam iskreni prijatelji tako nešto bi i uradili.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.