Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vremenska prognoza

Diljem zemlje stižu oborine i osvježenje, za jedno područje izdano narančasto upozorenje

Zagreb: U središte grada stiglo zahlađenje i kiša
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
17.09.2020.
u 07:39

Za vikend će na kopnu biti većinom suho i sunčano uz porast dnevne temperature u nedjelju

Ovih će dana doći do promjene vremena, no ono bi se brzo trebalo stabilizirati. U četvrtak i prvi dio petka bit će oblačno, a mjestimice uz pljuskove i grmljavinu. U većini će krajeva osvježiti, posebice u kopnenom području i na sjevernom Jadranu. 

Državni hidrometeorološki zavod za danas je izdao žuto upozorenje za veći dio zemlje, odnosno na većem je dijelu zemlje vrijeme potencijalno opasno. Upozorenja nema na manjem dijelu, no na Kvarneru je proglašeno narančasto upozorenje. Prema tome, vrijeme je na tom području klasificirano kao opasno. 

Danas će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti djelomice sunčano uz dosta oblaka, a u drugom će dijelu dana zapuhati umjereni sjeverac. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom od 27 do 30 °C, a jutarnja oko oko 15 °C. U središnjoj će Hrvatskoj dnevna temperatura biti niža, između 24 i 27 °C, a sredinom dana i poslijepodne porat će vjerojatnost za mjestimičnu kišu te pljuskove s grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženiji, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec iz DHMZ-a. 

Foto: DHMZ/Screenshot

Vjetrovito će biti u gorskom području i na sjevernom Jadranu gdje će bura jačati prema kraju dana. U gorju će biti oblačno, mjestimice s kišom i grmljavinom, a na moru većinom suho i sunčano s najvišom temperaturom oko 30 °C. U Lici i Gorskom kotaru svježije nego u srijedu, uz dnevnu temperatura od 21 do 25 °C.

U Dalmaciji postoji mogućnost za pljusak ili malo kiše, uglavnom samo u unutrašnjosti. Bura će prema kraju dana jačati, a more će biti malo i umjereno valovito. Na jugu Hrvatske bit će vruće, ali uz oblake. Ujutro i osobito navečer puhat će bura, a od sredine dana prolazno jugozapadnjak i zapadnjak, na otvorenom moru sjeverozapadnjak. 

U petak će na kopnu biti umjereno i pretežno oblačno, uglavnom u prvom dijeli dana uz još malo kiše te zamjetno svježije nego u četvrtak. Za vikend će biti većinom suho i sunčano uz porast dnevne temperature u nedjelju. 

Na Jadranu će u petak još puhati bura, ponegdje jaka s olujnim udarima, no u subotu će oslabjeti. Bit će umjereno oblačno, mjestimice i oblačnije, a osvježenje će biti puno slabije izraženo nego na kopnu, prognozira Krunoslav Mikec. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije