Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABIJELIO PLANINE

VIDEO Promjena vremena donijela i snijeg: Padao na Dinari, Mosoru, Bjelolasici...

Foto: Dalmacija danas
1/2
15.03.2023.
u 12:00

Posljednja 24 sata u dijelovima Dalmacije pale su veće količine kiše osobito na otocima i uz obalu

Nakon nekoliko sunčanih i toplih dana Hrvatsku je zahvatila nagla promjena vremena koja je u visinskim područjima donijela i snijeg. Prema podacima DHMZ-a, na postaji Begovo Razdolje pala su tri nova centimetra snijega, a kamere su zabilježile i da je snijeg padao na Dinari te na Mosoru.

Posljednja 24 sata u dijelovima Dalmacije pale su veće količine kiše osobito na otocima i uz obalu. Tako je 68 litara kiše po kvadratnom metru palo na Dolu u otoku Hvaru.

VIDEO: Pada snijeg na Dinari

 

Na Starigradu je palo 50 litara, Grad Hvar, 48, Tugare kod Omiša 46 litara kiše po kvadratnom metru. U gradu Split palo je nešto više od 20 litara kiše po kvadratnom metru. Glavnina oborina je iza nas, iako još malo kiše može biti u narednim satima. Prema večeri se očekuje znatno manje padalina, pa i razvedravanje, piše Dalmacija danas.

Prema prognozi za danas, slijedi postupno smanjenje naoblake sa zapada, a mjestimične kiše bit će uglavnom u Dalmaciji i na istoku zemlje te u gorskoj Hrvatskoj. Vjetar u unutrašnjosti umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu jaka bura i sjeverni vjetar, mjestimice s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 10, a na moru od 11 do 14 °C.

VIDEO: Objavljena velika prognoza za proljeće i ljeto u Hrvatskoj: Opet će se obarati rekordi

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije