Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SSSH

'Promjena vlasti bitna je za mlade demokracije poput Hrvatske'

ana milicevic pezelj
Žarko Bašić/Pixsell
14.09.2011.
u 11:56

Zahtjevi koje sindikati očekuju da će ključni politički igrači implementirati u svoje programe su nova ekonomska i socijalna politika, rješavanje problema nelikvidnosti te tri reforme – mirovinskog, obrazovnog i zdravstvenog sustava.

Promjena vlasti vrlo je bitna za mlade demokracije kao što je Hrvatska, a i za svaku je garnituru bitno da zna da je promjenjiva, kazala je Ana Milićević Pezelj, voditeljica Sektora za organizaciju, obrazovanje i izdavačku djelatnost u SSSH.

Važnost promjene ne umanjuje ni činjenica da koalicija koja je svojedobno zamijenila aktualnu nije ispunila obećanja dana sindikatima, naglasila je A. Milićević Pezelj.

Ova je sindikalna središnjica predstavila jutros svojih sedam ključnih zahtjeva iz Predizborne platforme SSSH, a shodno sluhu pojedinih političkih stranaka za te zahtjeve, sindikalnom će članstvu preporučiti za koga da glasuju na nadolazećim parlamentarnim izborima.

– Tekst smo uputili strankama koje očekuju da će formirati novu vladu i razgovarat ćemo sa svima – najavio je Mladen Novosel, šef SSSH, ne precizirajući.

Zahtjevi koje očekuju da će ključni politički igrači implementirati u svoje programe su nova ekonomska i socijalna politika, rješavanje problema nelikvidnosti, neisplate plaća i doprinosa te svih oblika rada na crno, zatim usvajanje sustavne i koordinirane politike zapošljavanja te tri reforme – mirovinskog, obrazovnog i zdravstvenog sustava.

Ključne riječi

Komentara 16

BO
Bogodol
13:12 14.09.2011.

Opet se sindikat svrstao na stranu SDP jer ju sindikatu još uvijek živi Savez Komunista (jugoslavije) Hrvatske.

RU
Rumba
13:41 14.09.2011.

Kako bi danas-sutra mogla iz petnih žila pjevati pjevati \'\' Druže Tito mi ti se kunemo ...\'\'

OB
-obrisani-
15:01 14.09.2011.

\"za svaku je garnituru bitno da zna da je promjenjiva\" --- Bogodol, želiš li komentirati ovu izjavu ili si prezauzet traženjem orjunaša ispod svog kreveta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije