Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBENA POTVRDA

Velika promjena na Kaptolu: Na mjesto Josipa Bozanića dolazi Dražen Kutleša

Nadbiskup Kutleša predvodio misu polnoćku u splitskoj prvostolnici svetog Dujma
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/7
14.02.2023.
u 10:04

Mons. Kutleša bio je samo 10 mjeseci nadbiskup u Splitu, a o njegovu dolasku na Kaptol govori se posljednjih nekoliko godina.

Novi zagrebački nadbiskup postat će mons. Dražen Kutleša, dosadašnji splitsko-makarski nadbiskup koji će naslijediti kardinala Josipa Bozanića. Ta vijest službena će postati danas u podne, ali već je procurila iz crkvenih krugova.

Mons. Kutleša bio je samo 10 mjeseci nadbiskup u Splitu, a o njegovu dolasku na Kaptol govori se posljednjih nekoliko godina.

On je jedan od najutjecajnijih hrvatskih biskupa u Vatikanu, a papa Franjo imenovao ga je članom Dikasterija za biskupe. Hrvatski biskupi na jesenskom zasjedanju izabrali su ga za predsjednika HBK.

Komentara 40

Avatar Idler
Idler
10:12 14.02.2023.

Nakon starog dobrog Kuharića postavili su antipatičnog Bozanića koji je samom pojavom iritiral....valjda su se prepali preveč pozitivnog pogleda na Cerkev....bumo vidli kak bude ve.

MA
Makbe
13:31 14.02.2023.

Nadam se da će biti više čovjek iz naroda i za narod, a ne izoliran od naroda iza kaptolskih zidina. Nek mu uzor bude blagopokojni Kuharić i varaždinski isto pokojni Marko Culej.

PO
poluvodič
10:33 14.02.2023.

Da i ovo doživim, mislio sam da će Joža još dobrih 20 godina nadbiskupovati.. Hvala Bogu više

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije