Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kazneno djelo

Promijenili datume propusnice pa zaradili kaznene prijave

Sibenik: Od danas su na snazi nove e-propusnice za kretanje građana tijekom koronavirusa
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/8
06.04.2020.
u 10:29

Dva su muškarca prilikom kontrole na prometnom blokadnom punktu na području PU Zadarske predočila krivotvorene propusnice

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave zadarska policija je provela kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca. 

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su u petak, 03. travnja, u 13,20 sati prilikom kontrole na prometnom blokadnom punktu na području PU Zadarske, dva 21-godišnjaka policijskim službenicima predočili propusnice, koje su im izdane od nadležnog stožera civilne zaštite, sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH. Provjerom propusnica, utvrđeno je kako su na izdanim propusnicama prepravili datum važenja i uporabili ih kao prave. 

Protiv obojice je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krivotvorenja isprava, za što su zapriječene kazne zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Zbog propusnice je prijavu, doduše ne kaznenu nego prekršajnu, i to onu za remećenje javnog reda i mira zaradila i 62- godišnjakinja iz Pule koja je, kako je priopćila PU istarska, omalovažavala i vrijeđala policajce. Dogodilo se to 4. travnja u 14.50 sati na Partizanskom putu u Puli. Tamo je bio postavljen policijski punkt, a kada je 62-godišnjakinja došla do njega, policajci su je tražili da im pokaže osobnu iskaznicu i propusnicu za kretanje izvan mjesta prebivališta ili stalnog boravka.

- Nemam propusnicu - kazala je 62- godišnjakinja.

Nakon toga je, tvrdi policija, počela vrijeđati policajce, koje je nazvala pogrdnim riječima, što ju je u konačnici koštalo prekršajne prijave.

Sibenik: Od danas su na snazi nove e-propusnice za kretanje građana tijekom koronavirusa
1/8
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije