Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBUNILA IH MAGLA

Prometna ograničenja na autocesti zbunila vozače: Koliko je na kraju dopušteno voziti?

autocesta
Prometne zgode i nezgode
20.10.2020.
u 13:04

Dok se s desne strane ceste nalazi prometni znak koji označava najveću dopuštenu brzinu kretanja od 80 kilometara na sat, na ploči iznad autoceste pisalo je upozorenje "Magla! Držite razmak!" i oznaka da je dopušteno voziti 100 km/h

Dvostruka pravila zbunila su jutros vozače na autocesti iz smjera Velike Gorice prema Velikom Polju, gdje je ograničenje 80 kilometara na sat, no upozorenje na digitalnoj ploči pokazivalo je nešto drugo.

Dok se s desne strane ceste nalazi prometni znak koji označava najveću dopuštenu brzinu kretanja od 80 kilometara na sat, na ploči iznad autoceste pisalo je upozorenje 'Magla! Držite razmak!' i oznaka da je dopušteno voziti 100 km/h.

Fotografija neobične situacije objavljena je na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode, gdje je odmah nastala rasprava.

Neki su komentirali da se ograničenje od 80 km/h odnosi samo na desni trak, no u HAC-u su dali objašnjenje.

– To je nastalo pogreškom. Imamo centar koji prati cijelu autocestu A3, 11 i obilaznicu. Čovjek je u žurbi i stresu pogreškom stavio 100 km/h. To smo promijenili – rekli su za 24 sata iz Hrvatskih autocesta.

Ograničenje 80, ali ako je magla onda može i do 100 🤔 Smjer iz Velike Gorice prema Velikom Polju (obilaznica) P.S...

Objavljuje Prometne zgode i nezgodeUtorak, 20. listopada 2020.
Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
13:41 20.10.2020.

Od znaka 80 do znaka 100 je ograničenje 80, a od znaka 100 je ograničenje 100 km/h.

SA
SamoIstina
13:33 20.10.2020.

To vam je redovita situacija kada su milicajci u lovu na prekršitelje i kada imaju normu za taj dan, ubrati harač. Krenite prema Splitu, najmanje na tri mjesta imati ćete ovu situaciju!

BL
Blomberg
13:17 12.11.2020.

Vidi se da to rade ljudi ---samo da mi projde dan---- bez razmisljanja i bez dogovora sa nadleznim, ako bas nije na kavi, i ukoliko se vidi ni jedne brzine se rijetko tko drzi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije