Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradnja mosta

Promet se ne može preusmjeriti kroz V. Trgovišće – to je preopasno

'                               '
''
26.01.2011.
u 17:09

Zbog mosta preko Krapine sav promet išao bi kroz mjesto, što općinska vlast odbacuje te smatra da je problem u klizištu i manjku nogostupa

Na najavu iz Hrvatskih cesta da će sa županijskim strukturama potražiti mogućnosti preusmjeravanja prometa na obilazne smjerove tijekom gradnje mosta preko rijeke Krapine u Mokricama reagirao je načelnik općine Veliko Trgovišće Zdravko Vutmej, koji preusmjeravanje prometa kroz središte Velikoga Trgovišća smatra neprihvatljivim.

Razumijemo, ali ne može

– Općina Veliko Trgovišće shvaća problematiku cestovnog prometa u Krapinsko-zagorskoj županiji i veze prema Zagorskoj magistrali, no u ovom trenutku nisu stvoreni uvjeti da se dio prometa preusmjeri preko Velikoga Trgovišća. Na cijeloj dužini županijske ceste 2195, od Gubaševa do središta Velikoga Trgovišća, ne može se pustiti promet tog intenziteta osobnih automobila i kamiona jer na njoj nisu sagrađeni nogostupi. Isti je problem i s cestom preko Družilovca, kojom bi najčešće prometovali vozači iz smjera Tuheljskih Toplica – kaže načelnik Vutmej.

Drugi su problem klizišta. Ono u Klanječkom Jezeru odmah nakon našeg napisa radnici ŽUC-a propisno su označili. Iskopani su odvodni kanali iznad ceste kako bi se spriječilo prelijevanje preko ceste, ali je ona postala preuska za mimoilaženje dva kamiona ili autobusa. Na dijelu Ulice K. Š. Gjalskog, koja se proteže županijskom cestom od raskršća u Velikome Trgovišću do prvih kuća Klanječkoga Jezera, planirana je gradnja kanalizacije i nogostupa.

– Mi smo već prije željeli sagraditi taj nogostup, ali bez pomoći nismo uspjeli osigurati potrebna sredstva za tu veliku investiciju. Sada smo pripremili projekte i dobili dozvolu gradnje pa će radovi početi već na proljeće. Stoga puštanje prometa obilazno tim dijelom ne dolazi u obzir – odlučan je Zdravko Vutmej.

Ima još problema

Ne znamo jesu li u Hrvatskim cestama uzeli u obzir da i ostala prometna infrastruktura ne pogoduje normalnom prometovanju kamiona. Na nadvožnjaku u Gubaševu skretanja prema Velikom Trgovišću nemaju dovoljan radijus, na mostu u Žeincima nosivost je ograničena na 10 tona, a limitirana je i visina na 3,80 m. Ulicom S. Pinjuha je od novoga mosta do ulice S. Radića i prijelaza preko željezničke pruge zabranjeno prolaziti kamionima. Jedino rješenje je promet preusmjeriti preko staroga mosta i sagraditi novi.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
05:29 30.03.2011.

Taj ovratni most bo trebalo pod \"HITNO\" ofarbati, zagadjuje okolis!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije