Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kilometarske kolone na cestama: vjetar, kiša i nesreće stvaraju probleme

Iz Hrvatskog autokluba (HAK) izvijestili su i da se između čvorova Lučko i Bosiljevo u smjeru mora vozi u kolonama uz zastoje
12. kolovoza 2017. u 16:15 7 komentara 13132 prikaza
kolona
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Kilometarske su kolone na cestama prema moru i prema unutrašnjosti, zbog prometne nesreće zatvorena je državna cesta Pula-Vodnjan (DC75), od Vodnjana do raskrižja za Fažanu, a zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici (A3) kod čvora Kosnica u smjeru Bregane vozi se jednim trakom, usporeno u koloni, izvijestio je u subotu Hrvatski auto-klub (HAK).

Kolone na cestama Savjeti HAK-a: Idite starom cestom kroz Gorski kotar i na Ličku magistralu

Vrlo je gust promet, a na Jadranskoj magistrali puše jak vjetar.

Na Krčkom mostu kolona prema kopnu dugačka je 20 kilometara.

Na autocesti A7 Orehovica-Šmrika zbog kolone prema Krku promet je na čvoru Hreljin preusmjeren na državnu cestu DC501.

Kolone su na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče: između čvorova Lučko i Bosiljevo u smjeru mora vozi se u kolonama uz zastoje, pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko osam kilometara, pred naplatom Dugopolje u smjeru Splita kolona je oko jedan kilometar, zastoji i kolone su povremeno na dionici između odmorišta Jasenice i tunela Bristovac u smjeru Zagreba.

[video: 21419 / ]

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je oko pet kilometara, povremeno se vozila isključuju na čvoru Krapina, a kolona je oko jedan kilometar. Na zagrebačkoj obilaznici prema naplati Lučko iz smjera Jankomira kolona je oko dva kilometra.

Prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko sedam kilometara, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon; pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je oko pet kilometara.

Na Krčkom mostu u smjeru otoka kolona je oko četiri kilometra, a u smjeru kopna oko 20 kilometara.Pred naplatom Rupa u smjeru Rijeke kolona je oko jdan kilometar, a u smjeru Slovenije oko četiri kilometra.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Senja i Karobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat...), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina...), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, (osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola), pa pozivamo vozače na strpljenje i razumijevanje.

kolona
1 / 7

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

[video: 21420 / ]

U prekidu su katamaranske linije: Split-Hvar-Vela Luka -Ubli; Split-Bol-Hvar-Korčula-Dubrovnik; Pula-M.Lošinj-Zadar; Split-Hvar-Korčula te trajktna linija Vela Luka-Ubli.

kolona
1 / 7
Donja Zdenčina: Zbog smjene turista i obilne kiše, na autocesti se stvaraju kolone

Iz HAK-a savjetuju vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

HAK prometne gužve prema moru HAC i ARZ Od autocesta u srpnju smo zaradili 417 milijuna kuna Gužve na cesti Udarni vikend: Kolone vozila bile su duge čak 21 kilometar Gužva GUŽVE NA CESTAMA 6 kritičnih dana koje bi trebalo izbjeći

VIP izdvaja za Vas

  • Blomberg:

    Neznam cemu se ceka sa tim Vinjetama, pa zar odgovorni ne vide ovu katastrofu ??

  • Hrabraja:

    Vinjete i sve smo riješili

  • tramontana:

    Ma koje vinjete , cestarine, putarine. Hrvatska triba napraviti sve da turizam ne pravi ni jedan posto BDP- Volija bi viditi purgere, slavonce, zagorce itd. da mogu lipo pomalo guštati vožnjom prima moru. A zaposleni, napr. nešto u auto, nešto ... prikaži još! avio, poljoprvrede, stočari, nešto radi napr. na visokim tehnologijan, napr. Rimac pravi deset iljad auti. Tvornica kompjutori, sistemi za vojsku. Tribamo guštati mi Hrvati, a ne da to prodajemo strancima. Takvu Hrvatsku želim. Gledan plažu, nema tri čovika iz naše zemlje. Oću reći, tuđini uživaju, a naš čovik ostaje trudbenik.